Защо Паметникът на Съветската армия не се ремонтира, щом е

...
Защо Паметникът на Съветската армия не се ремонтира, щом е
Коментари Харесай

Иван Таков: Защо Паметникът на Съветската армия не се ремонтира, щом е опасен?

Защо Паметникът на Съветската войска не се ремонтира, щом е рисков, а би трябвало да се мести, попита риторично столичният общински консултант Иван Таков. Той разяснява по този начин известието от Областната администрация, че необходим незабавен ремонт, пренасяне и реституция на монумента, защото бил рисков.

През годините сме пазили, както този, по този начин и всички останали монументи, посочи Таков. Той изясни, че първо би трябвало да видят документи по тази причина дали е рисков и в случай че е, кой дава отговор за това, и за какво не се ремонтира, щом е рисков, уточни той. Таков съобщи, че СОС не е притежател на този монумент, а, че той е от компетенциите на регионалната администрация.

" Като е рисков, кой е виновен? Имат и регионален шеф през последните години и месеци, за какво не се ремонтира този монумент откакто е рисков, за какво би трябвало да бъде изместен? ", продължи да пита водачът на Българска социалистическа партия - София.

На 9 март т.г. Столичният общински съвет реши паметникът да бъде изместен. Областният шеф Вяра Тодева задвижи процедурата.

Таков попита и за какво Столичната община не е поддържала паметника през годините. Според регионалната администрация той не е бил поддържан през последните 70 години.

" Това е доста дебела алена линия ", съобщи Таков и съобщи, че левицата ще пази паметника. Поиска и да види документи, които потвърждават, че той не е в положително положение.

 

Българска социалистическа партия е срещу ротация на ръководителя на СОС, сподели Таков по тематиката за избор на " пръв сред равни " в Столичния общински съвет. По-рано през днешния ден съветниците не съумяха в четвъртия си опит да излъчат ръководител. Заседанието бе анулирано и планувано ново за 18 декември.

 

Българска социалистическа партия не е избавителният пояс за вътрешнокоалиционни драми в СОС, ние сме сериозна партия с ясни политики и визии, съобщи Таков, представен от Българска телеграфна агенция. Той уточни, че в случай че ПП-ДБ (Спаси София) трансформират метода и проявят повече разсъдък на 18 декември ще има определен ръководител на СОС.

По думите на Таков драмата сред ГЕРБ и ПП-ДБ (Спаси София) е доста сериозна. Според него те не мислят по какъв начин да проработи общинският съвет, а по какъв начин да продължи моделът ГЕРБ, който съществува от 18 години в СОС. Най-голямата група в общинския съвет ще коства на столичани още една седмица изгубено време, счита Таков. Той добави, че вместо да се стартира работата, ще се загуби време в диалози за политики, цели, за които Българска социалистическа партия към този момент са говорили.

Таков изясни, че в залата е имало предложение съвещанието да продължи на 12-и декември, тъй като Столична община ще изпусне пари. Преди една седмица " Българска социалистическа партия за България " изпрати две писма до кмета на София Васил Терзиев, уточни Таков и добави, че едното е било за нуждата от чуване на всички сдружения, които показват комунални услуги на територията на общината. Другото писмо е било за финансово-икономическото положение на столицата, в това число и огромните планове, дали има застрашени такива, изясни Таков и добави, че към момента нямат отговор.

По думите на Таков от Българска социалистическа партия са разбрали през медиите, че има риск Столична община да загуби пари, само че те не са получили публично удостоверение от кмета. Това е и повода за направеното предложение на Българска социалистическа партия идващото съвещание да бъде на 18 декември, с цел да може да се разбере до тогава дали това е правилно, изясни Таков. Той съобщи, че в случай че има отчет за разплащане по планове за околната среда по отношение на водните цикли на София, от Българска социалистическа партия ще го поддържат.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР