Защо още преди десет години не направихме такъв бюджет. Това

...
Защо още преди десет години не направихме такъв бюджет. Това
Коментари Харесай

Бившият социален министър: Защо още преди десет години не направихме такъв бюджет

Защо още преди 10 години не направихме подобен бюджет. Това разяснява пред БНТ Иван Нейков, шеф на Балканския институт по труда и обществената политика и някогашен обществен министър.

Според мен този бюджет споделя в действителност доста от нещата, които хората чакаха да чуят, уточни той.
" Естествено е, че няма по какъв начин всички да са удовлетворени от бюджета, даже и това, че един бюджет взема решение някои от съществуващите от десетилетия проблеми, може да се трансформира в проблем за съперника на държавното управление, тъй като би трябвало да се даде отговор на въпроса – " Защо не го направихте предходната, по-миналата година, 10 години за какво не го направихте “. Част от рецензиите би трябвало да бъдат признати като разпоредбите на играта " съпротива – ръководещи ". От друга страна виждам една линия, която се нападна от плана за бюджет, че нямало потребност от такива огромни вложения, тъй като стопанската система така и така си вървяла. Бизнесът е на по-различно мнение. Много от браншовете желаят поддръжка от страна на страната и ми се коства, че тук има предпочитание да се отговори на тези упования ".
През последните няколко години ние свикнахме с извънредно ниска инфлация, даже дефлация, изясни някогашният обществен министър:

" Вижда се предпочитание, в случай че може постоянно да останем без инфлация, единствено че забравяме, че в годините на дефлация имахме и заледяване на приходите. Инфлацията е нещо, което постоянно ще съществува. Министерството на труда и обществената политика би трябвало да има готовността да реагира на момента и да поддържа същински нуждаещите си, а не да продължаваме тази тотално неверна политика – на всички по равно, няма значение дали имаш потребност или нямаш ". Комуникационната политика е от извънредно значение, съобщи още шефът на Балканския институт по труда.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР