Защо не трябва да се слага лед в бялото вино?

...
Защо не трябва да се слага лед в бялото вино?
Коментари Харесай

Защо не трябва да се слага лед в бялото вино?

Защо не би трябвало да се поставя лед в бялото вино? Белите виновност си имат свои правилни почитатели, както измежду дамите, по този начин и измежду мъжете.Чаша добре охладено бяло вино е отличен свършек на деня.

Особено през лятото, някои го избират добре охладено, като за целна несъмнено, прибавят лед.Това, обаче разрежда виното, намалява температурата му прекомерно доста и естествено трансформира усета му.

Защо не би трябвало да се поставя лед в бялото вино?

Защо не би трябвало да се поставя лед в бялото вино? 02.07.24 19:20 Красимир Каракачанов: Може да приказваме за следващата вакханалия в българския политически живот 02.07.24 19:09 Борислав Цеков към Албена Пекова: Може и до затвор да стигнете, в случай че се увлечете да покривате потребностите си с пари на данькоплатците 02.07.24 18:55 Александър Тошев и Нико Тупарев приключват общите си бизнеси 02.07.24 18:33 Румен Радев: Правителство на малцинството носи опасности (ВИДЕО) 02.07.24 18:18

Културата на виното не позволява сходно поднасяне. Доста хора обаче си поставят лед във виното, като по този начин го вършат по-леко за консумация.

Ако виното се сервира прекомерно студено, тогава киселинността става прекомерно изявена и взима превес над другите аромати и усети.

Камъните за уиски са чудесни за изстудяване. Но с цел да извлечем максимума от нашите камъни, в действителност можем да ги използваме и за бяло вино.

Камъните не разреждат виното и също така не са толкоз студени, колкото ледът. Те охлаждат напитката ни с към пет или 10 градуса, до момента в който ледът намалява напитката с 10 до 15 градуса. Когато става въпрос за вино, понижаването с повече градуси по никакъв начин не се предлага.

За да използваме нашите камъни за уиски, всичко, което би трябвало да създадем, е да ги съхраняваме във фризера,така че да са подготвени да охладят бялото ни вино незабавно.

Източник: lifestyle

Още вести четете в: Здраве За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР