Защо мозъкът ни принуждава да ядем сладки и мазни храни?

...
Защо мозъкът ни принуждава да ядем сладки и мазни храни?
Коментари Харесай

Как да ядете сладко, без да пълнеете?

Защо мозъкът ни принуждава да ядем сладки и мазни храни? Корените на мощната обич към мазните и сладки храни би трябвало да се търсят в нашето далечно минало. Например дневната потребност от калории на първобитния човек е била към 4000 kcal за дамите и 5000–6000 kcal за мъжете.

Нашите предшественици са били необикновено мобилни: те са ловували, събирали и от време на време са изминавали повече от 30 км дневно. Най-лесният метод да си осигурите " гориво “ е да ядете сладки и мазни храни. Разбира се, не можем да ядем сладки и мазни храни в огромни количества, тъй като дневният ни разход на сила не е толкоз висок, колкото в първобитните времена.

Освен това актуалните мазни и сладки храни са доста разнообразни от тези, които са яли нашите прародители.

Как да се научите да ядете по-малко сладко без стрес? Захарта е един от главните проблеми на човечеството през днешния ден. Или по-скоро не става въпрос толкоз за захарта, а за нейното количество.

Самата захар съдържа глюкоза, а това е ефикасен източник на сила за действието на съвсем всички системи на тялото, в това число мозъка. Но факт е, че потреблението на захар в наши дни е надхвърлила всички рационални граници. Препоръчваният от СЗО банкет е 25 грама дневно, т.е. почти 5 чаени лъжички.

Ето най-ефективните препоръки.

1. Не пийте захар

Най-простата и ефикасна точка. Спазвайте прецизно правилото: без сладки питиета.

2. Следвайте правилото " по-тъмното е по-добре “.

Ползите от черния шоколад са доказани от забавни проучвания. Например, в случай че ядете 25 г черен шоколад дневно в продължение на четири седмици, равнището на хормона на напрежението кортизол понижава, ставаме по-спокойни и по-щастливи.

3. Яли ли сте десерт?

Сега отидете на разходка Физическата интензивност оказва помощ за управление на равнищата на глюкозата, което понижава риска от диабет. Опитайте да извършите това: в случай че ядете сладко, планирайте 30-минутна подготовка.

4. Изберете най-скъпото и вкусно

Избирайки най-скъпите сладкиши, които можете да си позволите, вие убивате два заека с един камък. Първо, няма да купувате доста. Второ, скъпият шоколад или бонбони нормално са с по-високо качество.

5. Не яжте скрити сладкиши Това значи унищожаване на всички храни с добавена захар от вашата диета. С изключение на един легален десерт дневно.

6. Яжте, когато желаете най-вече

Всеки от нас има време " Х “, когато краката го водят в сладкарницата. Запазете своя легален десерт единствено за този път, а в други случаи направете всичко допустимо да не се поддавате на изкушението.

7. На сутринта

Първо, има по-голям късмет да изразходвате сила денем и непотребните калории няма да се съхраняват " в запас “. Второ, ще започнете сутринта в ужасно въодушевление и ще ви бъде по-лесно да устоите на други хранителни изкушения.

8. И въпреки всичко контролирайте размера на порциите

И по този начин, порция десерт, която ви разрешава да бъдете стройни и здрави: 20–30 година съгласно actualno.com.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР