Защо левите партии извън днес се събират на свой единяващ

...
Защо левите партии извън днес се събират на свой единяващ
Коментари Харесай

Симеон Славчев, МИР, пред novini.bg: Предложението на Нинова да се върнем в БСП, показва панически страх

Защо левите партии отвън през днешния ден се събират на собствен единяващ конгрес в НДК? Как се отнасят към общественото предложение на водача на, всички отделили се по едни или други аргументи от партията -столетница в годините обратно, да се върнат в лоното на майката-кърмилница, нагледно казано? Разговарям с един от най-младите леви водачи в България – Симеон Славчев, ръководител на партия МИР.

Срещата ни през днешния ден е по отношение на това, че желаеме да си изясним какво би трябвало да е модерното ляво в България.

Кои са левите политики, които съставляват интерес за българските жители в миг, в който страната ни се намира в извънредно тежки политическа, икономическа и морална рецесии. Политическите водачи на левите организации у нас взехме решение да се съберем и да обсъдим в откровен диалог, кои са политиките и целите, към които можем да се обединим. Защото това е значимо все още за страната и хората ни, а ние като политици сме длъжни първо да намерим общите допирни точки сред нас. Ние през годините обратно сме работили един до друг, защитавали сме общи дела. Днес е доста значимо да мислим за това по какъв начин да извадим страната ни от тежките рецесии, в които сме.



По време на диалозите се надявам да си изясним политиките, към които да се обединим. Ние, от МИР, ще предложим да се единим към тематиките:

- Борба с корупцията, проникнала на всички равнища в нашия обществено-политичесик живот.

- Моралът, загърбен, за жалост през последните години, само че не можем да не почистим от негативизма това значимо за хората разбиране.

- Как да имаме работеща и ефикасна стопанска система? Ние ще предложим в основата на българската стопанска система да залегнат свободата и справедливостта.

- Също по този начин ще настояваме да си изясним въпроса каква външна политика води България? Ще настояваме в общата ни декларация ясно и изрично да се запише, че ние сме против войната и България би трябвало да е страната, която е зона на мира.

Колкото до вчерашното предложение на госпожа Нинова, считам, че то е прекомерно закъсняло. Всеки един от нас си е тръгнал от по разнообразни аргументи и в разнообразни времеви интервали.

Аз персонално си потеглих през 2013 година, тъй като носещият дирек на социалистическата партия – моралът, се срина до основи.

В момента търсим допирни точки всички, като мен. С вчерашното си изказване Нинова взриви още повече ситуацията, тъй като не е значимо ние да се върнем в, а какви са ни допирните точки и дали можем всички леви да седнем на една маса и да продължим напред дружно. Ние от МИР ще предложим обединяването да се сформира на водоравен принцип, да се обединим към политики и цели, а не да мерим кой е по-по-най. Предложението на няма никаква стойност, единствено демонстрира под паника боязън. Ако желае да взе участие в обединяването, то би трябвало да пристигна на форума и ясно и искрено да го съобщи.

Силно се надявам, че политическите водачи, които през днешния ден се събираме, ще превъзмогнем политическото си и човешко его, което преди ни е пречело, и ще сложим положително начало и образец за единство в името на хората и страната.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР