Защо инвеститорите се насочват към златото въпреки охлаждането на инфлацията

...
С нарастването на инфлацията през последните няколко години много инвеститори
Коментари Харесай

С нарастването на инфлацията през последните няколко години много инвеститори се насочиха към златото, за да се хеджират срещу свързаните с това загуби. Златото често се разглежда като стабилизиращо допълнение към инвестиционните портфейли, особено по време на икономическа несигурност или инфлационни периоди. Неговата историческа стабилност и тенденцията да се движи обратно на традиционните активи отдавна предлагат сигурно убежище за богатството на инвеститорите.

Инфлацията сега се охлажда, но това не означава, че златото е станало по-малко привлекателно за някои инвеститори. Въпреки намаляващия темп на инфлация, има основателни причини много инвеститори да са привлечени от златото, включително неговата присъща стойност, недостиг и историческа роля като запас от стойност.

За да разберете силното представяне на златото на фона на настоящия икономически климат и защо инвеститорите все още инвестират в този благороден метал, това помага да се гмурнем по-дълбоко. Започнете, като поискате безплатен комплект за инвеститори тук, за да научите повече за тази уникална възможност.

Защо инвеститорите се обръщат към златото въпреки охлаждането на инфлацията

Ето три причини, поради които инвеститорите обмислят злато сега, когато инфлацията спада.

Цените на голфа се покачват

Златото отбеляза силни спот цени през последните месеци, надхвърляйки границата от $2000 за унция през април само за втори път след рекордното си ниво през август 2020 г. Златото продължава да се движи около границата от 2000 долара оттогава и се намира на 1970 долара към 31 юли 2023 г.

Дори когато инфлацията се охлади, цената на златото остава силна. „Инвеститорите се насочват към златото, защото то е добра дългосрочна инвестиция, независимо от текущото ниво на инфлация“, казва Марк Чарнет, основател и главен изпълнителен директор на American Prosperity Group в Помптън Плейнс, Ню Джърси.

Gold's силното представяне може да привлича спекулиращи инвеститори, които виждат нарастващата цена като знак за положителен импулс. Освен това златото получи значително медийно внимание напоследък, тъй като жълтият метал се доближава до най-високата си цена за всички времена, което може би стимулира повече обществен интерес и инвеститори.

Научете повече за ползите от инвестирането в злато с безплатен информационен комплект .

Златото осигурява сигурно убежище

Златото има дългогодишна репутация на сигурен актив във времена на икономическа или политическа несигурност. На икономическия фронт Питър К. Ърл, икономист от Американския институт за икономически изследвания, цитира агресивния график на Федералния резерв за повишаване на лихвените проценти през последните 17 месеца като един от многото фактори, които повишават цената на златото, въпреки охлаждащата инфлация. „Много цикли на затягане на действието на Фед завършват с рецесия и текущите икономически данни показват, че икономиката на САЩ отслабва значително“, казва Ърл. Поради това много инвеститори може да се обръщат към безопасността, за да защитят богатството си.

И с продължаващата война в Украйна, нарастващото напрежение между Съединените щати и Китай и други глобални несигурности, много инвеститори търсят сигурност позиция. За щастие, стойността на златото не е обвързана с нито едно отделно правителство или икономика, което го прави глобален и устойчив актив.

Златото хеджира срещу инфлацията

Въпреки че темпът на инфлация се движи към Обявената целева цел на Фед от 2% в дългосрочен план, Фед изрази загриженост, че основната инфлация, която не отчита цените на храните и горивата, остава значително по-висока от целта от 2%, достигайки 4,8% през юни.

В такива среди златото може да ви помогне да защитите парите си от инфлация. Запасът му е фиксиран, което означава, че не можем да създадем повече от него. Цената на златото може да се повишава и пада, но златото остава надежден запас от стойност в несигурни икономически времена поради универсалното му приемане и ограниченото предлагане. Следователно, когато инфлацията понижава стойността на парите и другите финансови активи, инвеститорите често се обръщат към златото, за да запазят богатството.

Трябва ли да инвестирате в злато?

Дали да инвестирате или не в злато зависи от вашата уникална ситуация, финансови цели, толерантност към риск и няколко други фактора. Ако искате да диверсифицирате портфолиото си и да намалите излагането си на риск, инвестицията в злато си струва вашето внимание. По същия начин златото може да ви помогне да защитите портфолиото си от загуби, свързани с инфлацията, тъй като благородният метал е стабилен актив, който запазва стойността си във времето.

Все пак разпределението на портфолиото ви за злато и други благородни метали трябва да бъде пропорционално на вашето ниво на толерантност към риска и вашите финансови цели. Не забравяйте, че финансовите консултанти обикновено предлагат разпределението да бъде не повече от 10% от портфолиото ви. Както при другите инвестиции, разумно е да се консултирате с вашия финансов съветник, за да определите дали инвестирането в злато съответства на цялостния ви финансов план.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР