Защо и как се случва това, се посочва в ежегодния

...
Защо и как се случва това, се посочва в ежегодния
Коментари Харесай

Финландците са най-щастливи в света

Защо и по какъв начин се случва това, се показва в годишния отчет за международното благополучие на Организация на обединените нации. Челните места заемат европейски страни.

За четвърта поредна година Финландия е най-щастливата страна. Макар да не демонстрират спонтанни прояви на наслада, 5.5 милиона поданици на страната правят оценка тишината и уединението измежду красивата природа.

" Условията тук са в действителност положителни. Нямаме хора, живеещи на улицата, има безработицата, само че здравните услуги работят. Бях малко сюрпризирана да чуя, че сме най-щастливите в света, тъй като не демонстрираме доста възприятията си ", споделя Рита Матилайнен, продавачка на цветя.

При образуването на оценката за благополучие се вземат поради индикатори като БВП, обществена поддръжка, персонална независимост, равнища на корупция. Финландците се радват на високо качество на живот, сигурност и положителни публични услуги. Нивата на беднотия и неравноправие са ниски.

" Финландия е дребна страна, само че когато се каже, че е най-щастливата нация в света, това я прави известна. Осведомеността основава интерес, а ползата основава търсене - за туризъм и вложения във Финландия и Финландия като работно място ", съобщи Пааво Виркунен, шеф в бизнес организация.

В отчета се търси отговор на въпроса за какво северните страни постоянно попадат в челните места по благополучие. Оказва се, че ключът е доверието - доверие сред самите хора и доверие в институциите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР