Защо Гарет Саутгейт избра Маркъс Рашфорд, Джейдън Санчо и Букайо

...
Защо Гарет Саутгейт избра Маркъс Рашфорд, Джейдън Санчо и Букайо
Коментари Харесай

Грийлиш взриви Англия: Исках да бия дузпа

Защо Гарет Саутгейт избра Маркъс Рашфорд, Джейдън Санчо и Букайо Сака да бият дузпи? На този въпрос ще се търси отговор в идващите десетилетия в Англия. Така е към този момент 31 години с Крис Уодъл и Стюарт Пиърс, а по-късно със Саутгейт, Инс, Бати и кой ли още не.

Вчера обаче бе открит отговор на един различен въпрос и той е за какво Джак Грийлиш не застана зад бялата точка. Той бе даден от самия футболист, който бе упрекнат от такива като Рой Кийн, че се е скрил дружно Люк Шоу и Джон Стоунс.

„ Исках да удрям. Треньорът взе доста точни решения по време на целия шампионат, взе такива и довечера. Но няма да оставя хората да приказват, че не съм желал да извърша дузпа, откакто в реалност бях изявил предпочитание да го направя”, разяснява в обществените мрежи халфът на Астън Вила.

Това, несъмнено, провокира нова вълна от рецензии към Саутгейт, който реши да повери ориста на Англия върху плещите на 19-годишния Букайо Сака.

Самият Саутгейт разгласи след мача, че поема напълно виновността за неуспеха при дузпите и няма желание да подава оставка.

„ Не мисля, че в този момент е верният миг да мислим за това. Пред тима стои задача да се класира за международното състезание в Катар. Нужно ми е да направя разбор за представянето ни на Евро 2020, а преди този момент считам и малко да си умря. Не желая да се арестувам на едно място повече, в сравнение с би трябвало. И това не е въпрос на финансов интерес, само че желая да отида с тима в Катар ", сподели след мача Саутгейт във връзка с своето бъдеше.

"Много сме разочаровани. Футболистите дадоха всичко от себе си за следващ път и в някои моменти играеха доста мощно, а в други не държаха топката по най-хубавия метод. Другото се случи най-много при започване на второто полувреме, само че няма смисъл да се връщаме обратно и да съжаляваме. С тези момчета се работи доста елементарно и те стигнаха толкоз надалеч, колкото не сме били отдавна насам. Не мога обаче да не призная, че болката е огромна и тя се усеща в съблекалнята. Аз избрах кой да бие дузпа и по кое време да го направи. Базирах избора си на видяното на тренировките и подсигурявам, че никой не е имал по-важна дума от мен. Както досега печелехме отборно, по този начин в този момент загубихме отборно. Индивидуални виновници няма. Още повече, че аз вземам решение кой и по кое време да бие дузпа, не футболистите. Бяхме добре готови за тези дузпи и започнахме добре, само че не успяхме да довършим работата. Сигурен съм, че след няколко дни ще се усещаме по-добре, само че сега болката от загубата е голяма. Искахме да донесем на нашата нация първа купа от европейски шампионати, само че за жалост не успяхме да го направим”, разочаровано добави експертът.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР