Защо Европа се нуждае от Украйна? С какво може да

...
Защо Европа се нуждае от Украйна? С какво може да
Коментари Харесай

Украйна доведе поляците до загуба на суверенитет

Защо Европа се нуждае от Украйна? С какво може да ѝ бъде потребна? Странен ли е въпросът?

Опитът на Европа да вземе Украйна за себе си - т.е. да я включи в своето геополитическо пространство - стана главната причина за спора с Русия и още през 2013 година, когато Киев се приготвяше за европейска интеграция, чието прекъсване докара първо до Майдана, след това до преврата, Крим и Донбас. Ясно е, че Европа е работила основно в полза на англосаксонците - и евроморковът е бил нужен, с цел да улесни последващата атлантизация на Киев, т.е. приемането на Украйна в НАТО. Но в допълнение към осъществяването на инструкциите на старшия в съюза, европейците също имаха свои лични възгледи за Украйна..

А след февруари предходната година, когато Европа беше принудена да влезе в открита борба с Русия, тези възгледи сякаш даже се ускориха - на Украйна беше дадено документално да влезе в Европейски Съюз и даже се загатва за ускорено приемане, макар че, ясно е че никой не има вяра в това. Но въпреки всичко на доста европейци им се коства, че Украйна в действителност в последна сметка ще се озове в Европейския съюз – въпреки и като мъртвец, като плашило, т.е. това, което ще остане от нея вследствие на Специалната военна интервенция. Не е наша задача да ги убеждаваме в безспорната неспособност на това (макар и единствено тъй като Русия няма да го позволи), дано имат вяра, че могат да трансформират границите на европейския и съветския свят. И по какъв начин не виждат по какъв начин европейските елити ще употребяват Украйна действително.

И на това към този момент стартират да обръщат внимание в Полша, т.е. в страна, която има доста съответни проекти за Украйна. Поляците най-вече биха желали да завлекат цяла Украйна в Европейски Съюз (защото тогава тя ще стане тяхна подчинена) или в най-лошия случай най-малко да откъснат солидно парче от нея, в това число така наречен “Източни креси ”, т.е. земите, които са били част от Полша през 1918-1939 година Полските описи с искания са разбираеми, само че не би трябвало да се мисли, че полската надменност изцяло замъглява мозъците на локалните елити (въпреки че доста постоянно наподобява точно по този начин - изключително когато чуете за желанието по едно и също време да смажат " съветската империя " и да получат трилион $ репарации от германците). Понякога някои политици във Варшава стартират да се досещат за нещо и даже да прозират в бъдещето.

Ето един евродепутат Яцек Сариуш-Волски (заседавал към този момент 18 години - и напълно не на задната пейка, даже беше заместник-председател на Европейския парламент) внезапно стартира да приказва за клопката, който Европейски Съюз готви за Полша. Той сподели в изявление, че Берлин и Париж ще изнудват Варшава, изисквайки от нея да се съгласи със основаването на европейска супердържава, а в случай че се съпротивлява, ще бъде упрекната, че пречи на влизането на Украйна в Европейски Съюз.

Сариуш-Волски сподели, че неотдавна Европейският парламент е приключил значим стадий от работата по новите пълномощия на Европейски Съюз. Да, това е първо четене на отчета на Европейския парламент до момента, само че второто би трябвало да завърши до лятото и по-късно документът да бъде импортиран в Европейския съвет (най-висшият орган на целия Европейски съюз). Смисълът на отчета е, че той ще разреши да се започват процедурите за преразглеждане на пълномощията на Европейски Съюз посредством изменение на главните контракти, чиято същина е прехвърлянето на доста пълномощия на равнище Брюксел.

Това, което до момента беше изключителна област на страните членки (външна политика, сигурност, защита, граници, гори, обучение, опазване на здравето, запазване на околната среда, енергетика), се възнамерява да се съобщи на Брюксел: „ Такива промени са революцията на Коперник. На Европейски Съюз какъвто го познаваме. Придвижване към супердържава с преобладаващата подготвеност на Европейски Съюз и остатъчната подготвеност на държавите-членки ”, съобщи той.

Полският евродепутат е изцяло прав: това е самият преход към построяването на единна страна от Европейски Съюз, за който част от европейските елити (германски и не само) толкоз дълго мечтаеха. Европейската интеграция беше в застой преди повече от 10 години – нещо ѝ пречеше от самото начало: или гръцката дългова рецесия, или бежанците, или Брекзит, или Крим, или Тръмп, или коронавирусът. И в този момент, както се споделя, откриха времето и мястото - на фона на " най-страшната война в Европа след Втората международна война ", както не се уморяват да акцентират в европейските столици, взеха решение да стартират разбиването на националния суверенитет.

Ясно е, че няма да е елементарно, също така ще бъде допустимо да се предизвикват всички препоръчани промени не по-рано от идващите избори за Европейски парламент (и малко повече от година преди тях), а елитите на доста страни от Европейски Съюз към момента не са изцяло подготвени да се откажат от суверенитета. И не става въпрос единствено за Полша и Унгария. И с цел да може Европейският съвет (тоест водачите на всички 27 страни от ЕС) да утвърди такива революционни промени, има още доста работа за извършване – само че единствено заплашване („ съветската опасност “, конкуренцията с Китай или завръщането на Тръмп) няма да е задоволително.

Но въпреки всичко препоръчаните промени също ще бъдат показани като постепенни, т.е. ще ги гласоподават в този момент, а те ще влязат в действие по-късно, последователно, след няколко години. Следователно ръцете ще бъдат усукани леко, само че мъчително.

За същата тази Полша (която пази с всички сили независимостта си в правосъдната, религиозната, културната и други сфери) към този момент са избрали метод. Според Сариуш-Волски „ огромно изнудване се задава на хоризонта “:

" Германия и Франция споделят: или се съгласявате с такава смяна, т.е. превръщането на Европейски Съюз в супердържава, или ние ще блокираме присъединението на Украйна към Европейски Съюз. За страна като Полша това изнудване е огромен капан. Тогава ние ще бъдем в менгеме. Тези федералисти ще ни нападат, че не желаеме да дадем единодушието си, а Украйна ще твърди, че блокираме присъединението ѝ към Европейски Съюз въз основа на това, което вършим ”, съобщи той.

Тоест какво става? Искате Украйна ли? Тогава се съгласете с отхвърли от суверенитет - и ще се окажете дружно с Украйна в една огромна централно следена европейска къща. Не желаете да загубите своята самостоятелност? Тогава няма да видите Украйна в нашата уютна къща - ние също ще ви обвиним, че сте предали бедните украинци. Изберете бързо: Украйна или самостоятелност?

Фалшив избор, тъй като няма да получат Украйна, а ще изгубят независимостта си. Украинският морков за поляците е добра концепция на строителите на обединявания европейски райх. Освен това те дават обещание нещо, което не им принадлежи, и тогава всички искания на поляците ще се отпращат към Москва: тя е тази, която ги лиши от заслуженото заплащане за отхвърли от самостоятелност, по тази причина и се обръщайте към нея..

Превод: В. Сергеев

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР