Защо е важна застраховката Помощ при пътуване в чужбина, какво

...
Защо е важна застраховката Помощ при пътуване в чужбина, какво
Коментари Харесай

Услугата Асистанс е важен компонент от застраховката Помощ при пътуване

Защо е значима застраховката " Помощ при пътешестване в чужбина ", какво покрива тя и по какъв начин можем да се възползваме от нея при положение на потребност, разяснява в предаването " Радиоприемница " експертът по общо обезпечаване Александър Митов.


Ако се стигне до здравен проблем, когато сме в чужбина, обстановката е малко по-особена, тъй като не знаем към кого да се обърнем и по какъв начин да действаме. Затова тази застраховка може да ни обезпечи спомагателна отбрана освен от позиция на това, че ще покрие едни съществени разноски. Важно е да се регистрира и спомагателната услуга " Асистанс ", включена в нея. Тя се предлага от множеството интернационалните застрахователи, посочи Митов. Един от плюсовете на тази застраховка е, че при потребление на здравна помощ в множеството случаи няма да има потребност да се заплаща нищо на място, а съответният помощник ще се обади в болничното заведение, с цел да удостовери, че лицето е застраховано и ще преведе нужните средства на болничното заведение. Важно е да се знае, че множеството застрахователи оферират и покритие за незабавна стоматологична помощ. 

Застраховките " Помощ при пътешестване " се подписват за покритие най-малко 5-10 хиляди евро и при предпочитание от страна на клиента може да доближи до 30 хиляди евро или повече.

Все по известна у нас става и Европейската здравна карта, която се ползва най-много за незабавна помощ. Особеното при нея е, че може да се употребява единствено в държавни и общински лечебни заведения. Препоръчва се тя да бъде надградена и със застраховка " Помощ при пътешестване ", която уголемява покритието. Повечето застрахователи дават отстъпка при подписване на застраховката при съществуване на Европейска здравна карта.

Има и различен тип застраховки като тези при анулация на пътешестване. При тях застрахованото лице си подсигурява, че в случай че му се случи нещо преди започването на пътуването, ще получи обезщетение за разноските, които са били платени за резервация. Тези полици са желани при по-скъпи пакети като круизи или пътувания до по-далечни страни, където пакетите доближават до няколко хиляди лв..
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР