Защо допуснахме посредници с братята ни украинци? Защо не дарихме?

...
Защо допуснахме посредници с братята ни украинци? Защо не дарихме?
Коментари Харесай

Бойко Борисов: 800 млн. лв. са спечелили посредниците на оръжие за Украйна

Защо допуснахме медиатори с братята ни украинци?

Защо не дарихме? 1 патрон тук коства 50 стотинки, а в Украйна е с 300% по-скъп! 800 млн.лв са усвоени през медиатори и то единствено от комисионните, не приказваме за надценката. 40-50% от парите за оръжие са в нечии джобове. Това разгласи ръководителят на ГЕРБ Бойко Борисов пред парламентарната група на партията. По думите му тези медиатори са свързани с някогашния министър председател Кирил Петков и някогашния финансов министър Асен Василев.
„ Те фактически няма да имат проблем с българското правораздаване. За такива стотици милиони долари, в случай че тези разлики се намерят, не упреквам никого. Но познавайки сътрудниците си, когато излиза от джоба на техните данъкоплатци, всеки $ или евро, доста деликатно ще проследят пътя. Но аз мога единствено политически да кажа – отлично, че са го правили, с цел да стигне оръжие до Украйна, и да осъдя държанието им, в случай че са превили всичките тези неща “, добави Борисов.
Лидерът на ГЕРБ разяснява и отсъствието на представителите на Демократична България и Политическа партия при гласуването на значими промени, свързани със правосъдната промяна в Народното събрание, „ Когато ще гласуваме правосъдна промяна, Христо Иванов има по-важна работа и го няма в залата, Асен Василев и Кирил Петков ги няма целия ден в пленарна зала. Ние да им работим, а те да си вървят по заведения за хранене и парапети. И най-после безочливо да настояват, че Герб провалили кворума “, акцентира той.
„ Къща в Барселона не съм имал, очаквам с неспокойствие испанците да се произнесат, нито пък съм имал кюлчета. Лъжи и фантасмагории! “, безапелационен беше Борисов.
По думите му страната за 6 месеца е изцяло ограбена, по 1 лев на литър са милиарди левове, само че желаеха да вкарат деца в пандиза, по тази причина че не им даваха да крадат. „ Няма ги Киро и Асен-цената е 2.50 лева Това са обстоятелствата и опрощение с войната няма “, сподели още той.
Председателят на ГЕРБ показа, че тематиката за Република Северна Македония стартира да го тормози. „ Говорих с майката на Християн, те не желаят да се връщат там. Вътрешно и мен ме обзема яд, когато схвана за пребит българин! Ще настояваме виновниците да се намерят и да бъдат изправени пред съд. Но всичко това подкопава големите ни старания за европейското развиване на РСМ и Албания поради проспаното от Кирил Петков време. Той ни вкара в процеси, които занапред ще назряват-някой доста желае да се постави несъгласие, с цел да се върне съветското въздействие там в посока Путин и геостратегическите му проекти за Балканите “, предизвести Борисов.
„ Спомням си по какъв начин нашият министър председател с тогавашния му министър Еконта, който забегна нанякъде, хвъркаха със самолетче до Скопие-един път литна и не го дотираха повече. Но то не бяха обеди,вечери,работни срещи,магистрали,жп линии…Важните тематики ги заметохте под килима. Тези с брошката на Промяната се провалиха във всичко “, обобщи Бойко Борисов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР