Защо да ваксинираме децата? Отговорът е елементарен - за да

...
Защо да ваксинираме децата? Отговорът е елементарен - за да
Коментари Харесай

Най-лошият вариант при новия COVID щам - да се върнем в изходна позиция

Защо да имунизираме децата? Отговорът е обикновен - с цел да бъдат здрави. Иначе ги обричаме на интубация, гибел, продължително боледуване. Това съобщи за Българска национална телевизия епидемиологът доктор Христиана Бацелова.

Тя акцентира, че оставим ли децата неимунизирани, ги обричаме на заразяване. По нейни думи те построяват доста по-бързо имунитет, в сравнение с възрастните.

Според Бацелова обаче у нас е дребен.

Тя изрази вяра бързо да бъдат доставени детските флакони и Министерството на здравеопазването бързо да реагира. Епидемиологът акцентира, че има намерение да имунизира и личните си деца.

Тя изясни, че детските флакони са по-различни поради дозирането . Те ще бъдат и с по-различен цвят на капачката, с цел да може това да ги отличава от тези за деца над 12 години.
 Хората с бустерна доза ваксина са 10 пъти по-защитени от тези с две
Хората с бустерна доза ваксина са 10 пъти по-защитени от тези с две

Проф. Мутафчийски утвърждава концепцията на Европейска комисия за 9 месеца годност на зеления документ

Относно Бацелова призна, че е стеснителен, не може да се каже дали ще господства над делта разновидността, само че има такива опасения.

Епидемиологът разясни, че при него се следят много промени. Все още обаче не можело да се каже дали ще има пробив при имунизациите, фармацевтичните компании сега вършат изследвания.

Най-лошият вид е да се върнем в изходна позиция - т.е. да стартираме още веднъж имунизирането с прибавен съставен елемент , уточни тя.

Бацелова бе безапелационна, че. Тя предложи хората, при които са минали 180 дни от втората доза, въобще да не чакат и да не си вършат тест за антитела, а да се имунизират.

По отношение на имунизираните с еднодозова ваксина епидемиологът уточни, че в случай че са минали 6 месеца, могат да си слагат бустерна доза с РНК ваксина.

След 10 години няма какво да се случи от имунизациите, защото нашият организъм е много интелигентен и нямаме дълготрайни резултати, увери тя.
 Над 12 100 деца у нас са със приключена имунизация
Над 12 100 деца у нас са със приключена имунизация

Децата над 12-годишна възраст могат да бъдат имунизирани против COVID-19
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР