Защо да резервирате Soneva Secret, Малдиви? Четвъртият имот на пионера в

...
Защо да резервирате Soneva Secret, Малдиви?
Четвъртият имот на пионера в
Коментари Харесай

Вижте първи най-невероятния нов хотел на Малдивите

Защо да резервирате Soneva Secret, Малдиви?

Четвъртият парцел на пионера в региона на лукса Soneva се основава на правилата на марката за резистентност, запазване на околната среда и уелнес. Но също по този начин се завръща към селската хубост, която първоначално е завладяла притежателите му на Малдивите.



Създайте ситуацията

Дори идването тук е шикозно. Тъй като в близост няма други острови, се спускате с хидроплан в един чист тюркоазен свят, където от всяка от 14-те вили се открива непрекъсната панорама към синьото небе и още по-сините талази. По време на престоя си ще чуете неведнъж фразата „ обикновен разкош “ и тъкмо по този начин бихме могли да характеризираме Soneva Secret при първия взор. Няма чувство за разрастващ се курорт. Той е изящен и неналожителен. Персоналът е в подготвеност да ви посрещне. Гостите тук идват от целия свят, в това число от Китай, Канада и Европа, и евентуално ще се смесите по време на определени ястия и действия, само че в Soneva думата е усамотение и вашата вила скоро ще се трансформира във ваша лична дребна ваканционна галактика.

Предисторията

Почти всички първокласни марки в света могат да бъдат открити на Малдивите, като всяка от тях покачва равнището на своите дизайнерски концепции, прекарвания и винени листи. А емблематичното място за младоженци става съвсем толкоз известно, колкото и като място за фамилно бягство, защото детските клубове се концентрират върху образованието и приключенията, като потапят децата в правилата на морската резистентност с стратегии за коралите, акулите и скатовете манта.

Водеща постоянно е била Soneva, рожба на Сону Шивдасани и Ева Малмстрьом Шивдасани, които идват на островите през 80-те години на предишния век, откакто се срещат с подобаващ искра по време на Гран при на Монако. Шведският модел Ева показва Малдивите на Сону, английски индиец с обучение в Итън и Оксфорд. Той се влюбва в островите също толкоз мощно, колкото и тя по време на една фотосесия преди време. Заедно построяват първия курорт на Soneva - Soneva Fushi, който е бохо-шик, преди този термин да бъде фиктивен, с философия „ без вести, без обувки “, която постоянно се копира. През годините двойката трансформира тези острови в собствен дом, а курортите им Soneva Fushi и Soneva Jani са измежду най-хубавите в света: многократни носители на премиите „ Изборът на читателите “ на Condé Nast Traveller и постоянни участници в годишния ни златен лист.

Формулата им е равна на разкош, отговорност и душа. Всичко това е съзнателно откъм гърба и нехайно начело - тъй че се глезите неуместно с хайвер, само че той е отгледан по резистентен метод. Имат големи винарски мазета, само че електрическата енергия им е най-вече от слънчева енергия; питейната вода се филтрира и бутилира на място; всички боклуци се рециклират и компостират. Повечето от вилите им имат преносими покриви, тъй че можете да наблюдавате звездите от леглото си, а на първия етаж има пързалки, които ви потапят в океана.



Стаите

Има 14 вили, всяка от които е надводна или на плажа, а сега се строи първата по рода си „ плаваща “ вила на колове в океана. Дизайнът на вилите е още по-отворен към естествените стихии, в сравнение с в другите два курорта на Soneva. Стъклените порти на спалните (единствените съществени пространства с климатик) могат да изчезнат и да заспите под звуците на вълните, които като че ли се плискат до пръстите ви. Откритостта е просто невероятна. Една заран ярката, естествена светлина на залязващата луна нежно ме разсъни и това беше чиста магия. Освен това има потопен ъгъл за сядане, люлка, дребни ниши за четене и присъщите за Soneva дизайнерски детайли: частен безконечен басейн, стълба - която ви придвижва напряко в океана за потапяне и пързалка от покривната тераса в синьото. Всяка вила има стая на горния етаж с масажно легло за частни спа процедури, както и специфичен босоног иконом и помощник, които могат да обработват поръчки посредством WhatsApp.



Храни и питиета

Има две съществени места за хранене: по-обикновеният, изискан в стила на дрейфуващата дървесина Living Room и кръговиден ресторант за изискани ястия Out of This World, ситуиран на към 330 фута от бреговата линия. Прехвърлих се там с цип от Living Room - напълно по метода на Soneva - с цел да опитам амбициозните хапки на татуирания готвач Енрике Лорк, който е почнал като пекар в родната си Бразилия. Обожавам трислойната му закваска с трюфели, какао и къри, поднесена с масло от пуканки, както и рециклираните стъклени чинии и съдове, в които се сервира, проектирани и ръчно издухани в студиото на Soneva Fushi.

Както беше маркирано, всяка вила разполага със личен готвач. Soneva има лист с най-хубавите готвачи от целия свят, тъй че гостите могат да ядат каквато кухня изберат, приготвена в тяхната вила. Много ми харесаха задушените виетнамски патладжани и това, че научих от основния готвач, че ястията му са въодушевени от старите предписания на майка му. Една вечер в седмицата курортът провежда специфична уредба на плажа, където всеки готвач подготвя своя лична станция с храна и всички посетители сядат дружно на една дълга маса, с цел да се хранят. Това е отлична опция за другарство с други хора.

Коктейлите също се отличаваха, най-много с помощта на гения и силата на Аанчал Джаин, извънредно надарен миксолог на Soneva, който приготвяше питиета, употребявайки растителни артикули и съставки като пандан, които се получаваха прелестно. Тя също по този начин беше майсторка на нощните настойки, които ми помогнаха да заспя възстановяващо и надълбоко, употребявайки съставки като хибискус.

СПА центърът Уелнес е дирек на марката Soneva, а процедурите тук са отлични, в това число интуитивният масаж, при който масажистът разчита тялото ви и приспособява процедурата съгласно потребностите му. Освен СПА стаите във всяка вила, Soneva Secret разполага със независим СПА център, затулен в джунглата. На назад във времето се чува океанът, който работи като естествен бял звук. Блаженство. Съставките са натурални и множеството от тях се отглеждат на острова. Знаейки, че имам сензитивна кожа и избирам напълно натурални и органични съставки, моят умел бутански терапевт Таши Декей забърка скраб с малдивски ориз, студено пресовано локално кокосово масло и успокояващо свежо алое вера, а за лицето ми направи опаковка от кисело мляко.



Екологични старания

Устойчивостта е главен дирек на Soneva. Да, съставките са локални, пластмасите са неразрешени, а огромна част от курорта се зарежда със слънчева сила. Но задължението на Soneva към дълготрайни екологични и публични планове ги отличава. Постъпленията от престоя на всеки посетител се насочват към Фондация Soneva, която поддържа напъните за залесяване, обезпечава на общностите достъп до чиста вода и възвръща кораловите рифове, наред с други инициативи.
Достъпност

Soneva не се предлага за посетители с лимитирана пъргавина.

Има ли още нещо за споменаване?

Soneva Secret подчертава върху неприкосновеността на персоналния живот и уединението и се движи по тънката линия сред най-хубавия живот и деликатното ръководство и понижаване на вредите върху околната среда.

Престой за 7 нощувки в Overwater Hideaway на база цялостен интернат в Soneva Secret от 14 110 паунда на човек. Цената включва споделен двупосочен трансфер с хидроплан, икономични полети и пропуски за салоните на летището в Обединеното кралство. Важи за пътешестване до 20 декември 2024 година Цените се базират на дата на тръгване 2 септември 2024 година с полет от Лондон Хийтроу с Etihad Airways. За спомагателна информация, апелирам посетете elegantresorts.co.uk

Източник: cntraveller

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР