Защо да не мечтаем за титлата? Ако нямаш мечти, няма

...
Защо да не мечтаем за титлата? Ако нямаш мечти, няма
Коментари Харесай

Уалид Реграги: Ние сме Роки на Световното първенство, всички искат да са като нас!

Защо да не мечтаем за купата? Ако нямаш фантазии, няма да стигнеш до на никое място, съобщи щастливият треньор на националния тим на Мароко

Щастливият треньор на националния тим на МарокоУалид Реграги назова тима си „ Роки на Световното състезание ", откакто отстраниха един от любимците за международната купа Португалия през днешния ден. Мароканците, които шокираха света с поредното елиминиране и на Испания, и на Португалия, завоюваха с 1:0 с помощта на гола на Юсеф Ен-Несири.

Постижението на мароканците е още по-сериозно, като се има поради, че станаха първият африкански тим, достигнал до полуфинал на Световни футболни финали. Макар и главно с игра в отбрана, с доста вложени старания и прилична доза шанс, те чакат Англия или Франция.

Реграги счита, че футболистите му, посочени за новобранци, са посочили духа на Роки Балбоа – воин на Силвестър Сталоун от кино лентата за прославения боксьор и са тръгнали да завоюват „ света “, предава Българска телеграфна агенция.

" Имаме явен и елементарен проект за мачовете – всеки би трябвало да работи. Мисля, че те в никакъв случай не са бягали толкоз доста през живота си, колкото тичаха през днешния ден, само че го направиха с ясната мисъл, че е за страната. Не бяхме толкоз положителни, колкото против Испания, само че когато вложиш сърцето си, създаваш шансове. Ние се трансформираме в тима, който всички обичат на това Световно състезание - в случай че покажете тази пристрастеност, предпочитание, религия, можете да съумеете. Моите играчи го демонстрираха ", продължава Реграги пред публицистите в залата на стадион " Ал Тумама ".

" Победихме Испания, Португалия, Белгия, без да допуснем. Но това не е знамение, а плод на усилена работа. Направихме нашите хора щастливи и горди, нашия континент благополучен и горделив ", продължава разпалено Реграги. И по-късно се отнесе за любовта си към филмите.

" Когато гледате кино лентата за Роки, желаете да подкрепите Роки поради неговото сърце и отдаденост и мисля, че ние сме Роки на това Световно състезание. Когато сте дребен тим, би трябвало да мечтаете, да вярвате. Мисля, че това е огромно, огромно обръщение за света. Мисля, че в този момент светът е с Мароко ", добавя 47-годишният експерт, който от горната страна на всичко е роден във френското градче Корбей Есон.

Той пое националния тим след две следващи трофеи в мароканското състезание с Уидад (Казабланка), само че е първият африканец, който стига до този стадий на Световното. Реграги обаче е френски артикул и като футболист, и като треньорско образование. Просто родителите му са марокански емигранти и по този начин се връща в историческата си татковина.

" Знаехме, че ще бъде доста сложен мач против един от най-хубавите тимове в света. Те сътвориха повече проблеми, в сравнение с Испания. И е обикновено, тъй като за мене Португалия е просто по-силен тим ", споделя още някогашният полузащитник и упорства, че проектът му не е бил да подреди всички свои хора в отбрана.

" Може и да не играхме по най-хубавия метод, само че тактически бяхме доста мощни. Можем да създадем проблеми на всеки един тим на света. Като изключим автогола против Канада, нито един съперник не е вкарал гол в нашата врата и очевидно е проблем за тях. Срещнахме едни от най-хубавите тимове във връзка с активност и високо движение, само че в случай че вложите това сърце и примирение, от време на време имахме и малко шанс, то нещата се случват ".

След това сподели и какво е трансформирал при влизането на Роналдо. " Когато Кристиано се появи на терена, те започнаха да пресират доста по-високо, оставяйки празни пространства в горната част на своята отбрана. И рискувах – или ще спечелим, или няма ".

Попитан до каква степен ще стигне Мароко на Мондиала, той сподели: " Важното е, че дадохме образец на другите тимове от Африка. Защо да не мечтаем за купата? Ако нямаш фантазии, няма да стигнеш до на никое място ", приключи гологлавият познавач.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР