Защо да използвате собствената си ръка, за да си направите

...
Защо да използвате собствената си ръка, за да си направите
Коментари Харесай

Създадоха Селфибот - първият роботизиран фотограф в света

Защо да употребявате личната си ръка, с цел да си извършите селфи, откакто има робот, който може да го стори вместо вас? Запознайте със Селфибот - първия роботизиран фотограф в света, оповестява Си Ен Ен.

Многофункционалният робот, основан от австралийския вложител Енрико Пенцо, е с височина 180 сантиметра и служи по едно и също време като фотокабина, видеооператор и принтер.

Селфибот е изработен от кръг лампа, таблет и цифрова камера на колела, съобщи Българска телеграфна агенция.

Разговорен интерфейс, захранван от изкуствен интелект, предлага изцяло приспособима речева функционалност, с цел да може роботизираният фотограф да взаимодейства с тълпата. За да си създадат селфи, потребителите просто би трябвало да натиснат монитора и да задействат функционалността за снимане.

" Селфибот е решение за неналичието на подвижност в обичайните кабини за фотоси и за отбягване на неуместни взаимоотношения сред фотограф и посетители на обществени събития ", написа в блога си основателят на робота.

Направените благодарение на роботизирания фотограф фотоси и видеоклипове, които по избор могат да бъдат персонализирани, се изпращат посредством имейл или текстово известие, или се отпечатват на място.

Селфибот към този момент е наличен за отдаване чартърен в Европа, Съединени американски щати, Австралия и Сингапур. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР