Защо Chip `n Dale /Чип и Дейл/ не се втурнат

...
Защо Chip `n Dale /Чип и Дейл/ не се втурнат
Коментари Харесай

Нито в НАТО, нито в ЕС. „Украинският проект“ навлиза във финалната си фаза

Защо Chip `n Dale /Чип и Дейл/ не се втурнат да оказват помощ на Зеленски?

Изтича февруари - месецът на обичайните немски карнавални шествия, наречени Fasching или Fastnacht. Действието е много радостно, блестящо, от време на време даже на ръба, най-близкият аналог на което в нашата просвета е Масленица с сбогуване със зимата и изгаряне на нейното плашило.

Но в случай че истинският съветски „ карнавал “ въпреки всичко е повече за естествените сили, за обръщането на слънцето към пролетта, то немският „ фашинг “ (да не се бърка с сходна италианска дума, която е за нещо напълно различно) постоянно не е непознат на острата политическа ирония.

И тази година надуваеми фигури на съвсем всички известни политически фигури, както чисто немски, по този начин и задгранични, се разходиха по улиците на Кьолн - неофициалната столица на немския карнавал.

Имаше и кукла на Зеленски, изобразена в шлем и с афиш, пародиращ световноизвестната фраза на Шекспировия Хамлет „ to be or not to be “ - „ да бъдеш или да не бъдеш “ - или, както в тази ситуация на украинския водач „ to be or NATO be “.

Смисълът на това обръщение е двузначен. От една страна, приказваме за безкрайното предпочитание на украинското управление и персонално на Зеленски за участие в алианса, а от друга, като че ли загатва, че без да се крие под чадъра на Северноатлантическия блок, Украйна в напълно близкото бъдеще просто ще престане да съществува.

Но макар очевидността на тази концепция даже за карнавалните „ дяволи “ и „ простаци “, управлението на НАТО не бърза да предложения Киев да се причисли, макар че всичко, което се случва през днешния ден с Украйна, значително е разследване от евроатлантическия курс на „ Незалежната “.

Както сподели холандският министър председател Марк Рюте на неотдавнашната Мюнхенска конференция по сигурността, продължаващата война в Украйна и нейното участие в алианса са две несъвместими неща.

„ акцентира Рюте, преструвайки се, че не схваща елементарния факт, че без война Зеленски просто ще загуби властта, което значи, че той с всичките си сили ще я влачи и стяга за безпределно дълго време.

Не по-малко безапелационна бе и посланикът на Съединени американски щати в НАТО Джулиан Смит, която, като че ли предусещайки плануваната за това лято среща на върха на алианса във Вашингтон, съобщи, че Украйна и този път не би трябвало да чака покана.

„ сподели американският посланик, добавяйки, че

Както напомня Ройтерс, цитирайки Смит, по-рано нейният сътрудник, английският дипломат в Алианса Дейвид Куори, също сподели, че Украйна не би трябвало да разчита на огромен прогрес в присъединението си към НАТО на лятната среща на върха.

Осъзнавайки, че с поканата да се причисли към блока, Западът още веднъж е подкарал Украйна и ще продължи да я храни с безкрайни „ закуски “, кабинетът на президента реши да започва нов проект, който в очите на украинската общност би трябвало да наподобява като заслужен сурогат на пълноправното участие в алианса.

Както самият Зеленски съобщи по време на едно от своите телевизионни обръщения към нацията, се възнамерява да се сътвори За използването на тази „ система “ даже беше назначен специфичен комисар, военачалник Евгений Мойсюк. Но не беше препоръчано нищо

Всъщност беше решено да се вземе за основа съглашението за гаранции за сигурност, което към този момент е подписано с Англия, и благодарение на тривиално „ копи-пейст “ /„ прекопирване и слагане “/ да се възпроизведе във всички останали западни страни от тези, които изразят предпочитание да вземат участие в този фарс.

Фарс, тъй като в това съглашение не са посочени действителни гаранции за Украйна, всичко остава единствено на равнище уверения за политическа поддръжка. Освен това, съгласно текста на контракта, точно Киев подсигурява присъединяване на въоръжените сили на Украйна в интернационалните спорове надалеч оттатък границите на Украйна. И въпреки всичко, заради липса на нещо по-добро, този развой беше стартиран.

Оттогава Зеленски е подписал сходни съглашения, саркастично известни като „ будапещчета “ (по прилика с известния Будапещенски меморандум от 1994 година, съгласно изискванията на който Украйна се отхвърли от нуклеарни оръжия), с няколко страни, в това число Германия, Франция и Дания. Следва Италия.

Вярно е, че съгласно италианския външен министър Антонио Таяни, който сподели на чуване в Сената, съглашението е Това са необвързващи „ гаранции “.

Хората обаче през цялото време умишлено споделиха, че Украйна няма да бъде призната в НАТО. Задачата на Украйна беше друга - да се трансформира в прокси мощ на Запада, нещо като ЧВК " Украйна ", която да бъде хвърлена против Русия без директно присъединяване на войските на алианса.

Разбира се, в такава обстановка член 5 от устава, който подсигурява (този път реално) военна взаимопомощ на страните членки на блока, би бил по-скоро спънка, в сравнение с преимущество.

Но с втората част от евроатлантическия курс на постмайданска Украйна – желанието за присъединение към Европейския съюз – Киев има безусловно същите проблеми. Както сподели неотдавна някогашният началник на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, Украйна надали ще се причисли към Европейски Съюз през идващите пет години. В същото време той предложи скица за отчасти или последователно (каквото и да значи това) консолидиране на Незалежната в обединена Европа.

„ сподели Юнкер пред „ Нойе Цюрхер Цайтунг “.

Уви, както и в тази ситуация с НАТО, всевъзможни периоди и обещания тук не са нищо повече от декларация за планове, и то доста съмнителна. Както нормално, по пътя към интеграция в западните структури ще има милион действителни аргументи - като украинската корупция или мислени - като незадоволителното равнище на развиване на гражданското общество (давайте напред и разберете какво значи това) аргументи, заради които пунктуалните европейци постоянно ще може да отхвърлен Украйна.

И въпреки всичко, в случай че някой си намерения, че всички горепосочени мисли се свеждат единствено до констатация на обстоятелството за наивността на елементарния украински човек, който продължава да чака началото на ненадейно западно знамение, тогава това не е напълно правилно. Не става въпрос за Украйна, а за самия Запад. Западът, който за следващ път употребява и по-късно нахално изоставя страната, която му се довери.

Този урок от демонстративното западно двуличие е извънредно значим на първо място за страните и народите от по този начин наречения Глобален Юг, които за следващ път ясно видяха, че на Запада и на думата та му не може да се има вяра при никакви условия.

А и документите, които е подписал или ще подпише, също не костват доста – почти цената на хартията, на която са написани. И това в действителност е значим урок за нас, за Русия, изключително в светлината на продължаващите клюки за допустимо сключване на възможен „ Минск-3 “.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Фонд Стратегической Культурый

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед18246Проф. Нако Стефанов: Руско-турската освободителна война у нас изигра ролята на земеделска революцияАлтернативен Поглед25606Проф. Нако Стефанов: Наши и непознати сили желаят да трансфорат България в бойно полеАлтернативен Поглед87918Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед129909Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед13685Иван Таков: На Позитано-20 желаят да потопят положителните резултати от изборите в блатотоАлтернативен Поглед376902Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед129909Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед116425Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед101155Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Алтернативен Поглед94398Проф. Николай Витанов: Аз не виждам заплаха от пряк конфликт сред НАТО и РусияАвторски:ПоследниНай-четени  Васил Проданов  Array.author_name Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР