Защо БСП не са подкрепили създаването на временна комисия в

...
Защо БСП не са подкрепили създаването на временна комисия в
Коментари Харесай

ИТН: Кой натиска бутона на Нинова? Защо БСП не иска комисия да се разследва натиска над Йоловски

Защо Българска социалистическа партия не са подкрепили основаването на краткотрайна комисия в Народното събрание, която да ревизира оказван ли е напън върху министър Александър Йоловски – това попита Станислав Балабанов от „ ИТН “.

Проект на решение за основаването ѝ внесоха през вчерашния ден от „ Възраждане “, само че през днешния ден партиите не одобриха той да влезе в дневния ред. ГЕРБ и Движение за права и свободи не гласоподаваха, а Българска социалистическа партия се въздържаха.

Балабанов описа, че на председателски съвет предходната седмица Делян Пеевски от Движение за права и свободи е предложил основаването на такава комисия. Направи го и обществено пред медиите.

„ Това нещо предходната седмица не се случи и аз си го изяснявам на база някаква сделка в сглобката. Днес обаче сутринта на председателски съвет още веднъж се разяснява тази тематика по предложение на „ Възраждане “. ГЕРБ и Движение за права и свободи не гласоподаваха в зала, само че по-интересен беше вотът на Българска социалистическа партия. Те се въздържаха, те са част от опозицията. Тук въпросът е кой натиска бутонът на Корнелия Нинова сега “, попита той.

Балабанов описа, че заместникът на Нинова Георги Свиленски даже предложил да се закрие краткотрайната комисия, която се занимава със сигурността на машините.

„ Това ми подсказва, че нещо се случва в едната част на опозицията, която касае Българска социалистическа партия. Какво е договорила Корнелия Нинова, кой ѝ натиска бутона сега и за какво тази партия наподобява по този метод “, попита той.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР