Защо България не успява да се наложи като кулинарна дестинация?Принудени

...
Защо България не успява да се наложи като кулинарна дестинация?Принудени
Коментари Харесай

Вечерни новини: Облекчава се трафикът от Гърция; Ремонт на Дунав мост; Next Level се разраства

Защо България не съумява да се наложи като кулинарна дестинация?
Принудени сме да работим с домати от чужбина, с чесън от Китай, който е на по-добра цена от българския чесън. Ние се принуждаваме да работим с непозната стока, тъй като идва на по-добра цена. Цената от българските производители е непостижима за сектора. Така ръководителят на Българската асоциация на заведенията (БАЗ) Ричард Алибегов изясни пречките пред българския туризъм за привличането на туристи посредством кулинарни прекарвания. Темата беше разисквана от специалисти в бранша на кръгла маса, проведена от Сдружение „ За налична и качествена храна “.
До дни стартира главният ремонт на Дунав мост при Русе
На 10 юли стартира главният ремонт на Дунав мост при Русе. Строителните работи ще се правят всекидневно, по 10 – 12 часа дневно, през светлата част от денонощието съгласно спецификата на изпълняваните действия, дават обещание от Агенция " Пътна инфраструктура ". Движението няма да бъде изцяло по отношение на, а единствено ограничавано.
Трафикът от Гърция се облекчава с нова права край Симитли
Нов сектор от автомагистрала „ Струма “ край Симитли ще бъде отворен за придвижване до неделя, с което ще се облекчи трафикът на пътуващите от Гърция и Банско. Става въпрос за 600-метровата права в посока София. Това стана ясно по време на посещаване на служебния министър на районното развиване и благоустройството Виолета Коритарова и на ръководителя на Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) Йордан Вълчев.
Върховен административен съд дефинитивно разгласи подпорния хотел на Алепу за легален
Обявеният за подпорна стена на свлачище курортен комплекс „ Алепу Вилидж “ в местността Алепу на Шофьорския плаж край Созопол е законно издигнат. Това постанови дефинитивно Върховният административен съд (ВАС) във връзка плана за жилищна постройка с 90 ваканционни жилището, който към този момент може да бъде достроен.
Next Level желае да придобие конкурентните фитнеси „ Флайс “
Веригата фитнес центрове Next Level желае да придобие по-малкия си съперник „ Флайс “. Това излиза наяве от заявление за централизация, изпратено за утвърждение от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК). Справка в уеб страницата на купувача демонстрира, че Next Level сега има 15 обекта в София. От своя страна „ Флайс “ има 16 обекта.
83 общини получават 107 млн. лева за ново улично осветяване
Общо 83 общини от 87 подали документи са утвърдени за енергийно ефикасни системи за улично осветяване за 107.5 млн. лева С това завършва вторият стадий от процедурата, финансирана по Плана за възобновяване и резистентност. В рамките на поканата по процедурата са подадени общо 87 оферти на стойност близо 114 млн. лева След осъществена техническа и финансова оценка са утвърдени 83.
Българската банка за развиване ще финансира лечебни заведения
Българската банка за развиване (ББР) ще поддържа държавни и общински лечебни заведения с нова стратегия за капиталово финансиране. Целта е да се подобрят инфраструктурата и здравното съоръжение, с цел да се увеличи качеството на услугите. Предоставянето на тази алтернатива е част от новата тактика на ББР, в която опазването на здравето е изведено като приоритет. 
Европейски Съюз удря електрическите автомобили от Китай с до 38% мито от петък
Европейският съюз ще наложи мита до 37.6% от петък върху вноса на електрически транспортни средства, създадени в Китай, засилвайки комерсиалното напрежение с Пекин. Новината беше обявена в формалния вестник на Европейски Съюз. Има обаче четиримесечен прозорец, през който цените са единствено краткотрайни и се чака да продължат интензивните договаряния сред двете страни.
Съединени американски щати са заплашили Raiffeisen Bank с „ съдбовно “ ампутиране от $
В продължение на повече от четири месеца представителите на Съединени американски щати отправяха все по-остри предизвестия към австрийската Raiffeisen Bank International да анулира договорка, която съгласно тях е обвързвана с един от най-могъщите олигарси в Русия. През май търпението на Вашингтон се изчерпа.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР