Защо 60 кв.м старо строителство, не са равни на 60кв.м

...
Защо 60 кв.м старо строителство, не са равни на 60кв.м
Коментари Харесай

Кои имоти са най-търсени?

Защо 60 кв.м остаряло строителство, не са равни на 60кв.м в нова постройка?Охлаждането на имотния пазар и по-трудното решение за покупка на парцел е довел до 10% ръст в търсенето на парцели под наем през 2022г.
Според една от организациите за недвижими парцели,  45% от покупко-продажбите у нас се финансират без заеми, а рекордьор е Бургас, където 70% от покупко-продажбите с парцели са платени в кеш.
Най-продаваните имотиТърсят се двустайни и тристайни жилища в жилищни квартали с добре уредени транспортни връзки, споделя Гергана Тенекеджиева, изпълнителендиректор на Адрес.Тристайните жилища се търсят най-вече от фамилии, които желаят да ги употребяват за живеене. Двустайните са желани за инвестиция, от хора, които купуват за пръв път парцел, местят се в различен град или купуват парцел за своето дете.Жилищната повърхност в остарялото строителство не е равна на тази в новото
Любителите на панелни жилища ги купуват главно поради действителната жилищна повърхност, споделя Гергана Тенекеджиева.

Един двустаен апартамент с обособени кухня, спалня и хол, с обща жилищна повърхност 60 кв.м не е еднакъв на същата в новострояща се жилищна постройка.
Жилищната повърхност, която ползваш в ново строителство сигурно е по-малка тъй като са включени и стените.
Как се промени пазарът на парцели?
За 20 години парцелите у нас са поскъпнали 6 пъти. Сделките са съсредоточени в огромните градове. „ Това, което се промени в купувачите е тяхната еластичност – купуваме парцел за идващите 10 години, а не един път в живота “, споделя Гергана Тенекеджиева.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР