Защитниците на обсадения украински град Мариупол не се подчиниха на

...
Защитниците на обсадения украински град Мариупол не се подчиниха на
Коментари Харесай

Премиерът на Украйна: Защитниците на Мариупол ще се бият докрай

Защитниците на обсадения украински град Мариупол не се подчиниха на съветския ултиматум и не сложиха оръжие, цитира БНР украинския министър председател Денис Шмигал.

Русия даде по-рано през днешния ден ултиматум на отбраняващите Мариупол да хвърлят оръжията си и да се предадат. Според Москва съветските сили към този момент управляват съвсем целия град. Останалите украински сили не престават да оказват опозиция и не се подчиняват на ултиматума, съобщи по-рано през днешния ден Шмигал.

Министърът на външните работи на Украйна удостовери позицията на страната си, че събитията в Мариупол могат да сложат завършек на всевъзможни договаряния за прекъсване на спора с Русия.

Пред американската телевизия Си Би Ес Дмитро Кулеба уточни, че разговорът с Москва към този момент е мощно усложнен поради разкритията за избиването на стотици цивилни в предградията на Киев:

„ След Буча стана извънредно мъчно да продължим диалозите с руснаците. Както сподели президентът Зеленски, Мариупол може да се окаже алена линия “.

Според украинските управляващи в Мариупол са останали към 120 000 от 450-те хиляди поданици, а повече от 20 000 са починали по време на сраженията. Кулеба дефинира обстановката като " ужасна " във военно и филантропично отношение:

„ Градът не съществува към този момент. Остатъците от украинските войски и огромен брой мирни поданици са обградени от съветските сили. Борбата към момента продължава, само че, от метода по който се държи съветската войска, наподобява, че руснаците са решили непременно да сравнят града със земята “.

Украинските бойци в Мариупол ще се бият до край, съобщи министър председателят на Украйна часове след приключването на ултиматума.

Местните управляващи оповестиха през днешния ден за нови цивилни жертви в резултат на обстрел по Харков и в Золотое, Луганска област. Населението на град Северодонецк - който стана административен център на региона откакто самият Луганск бе завзет от сепаратистите преди 8 години - се е стопило по време на актуалната война от 150 хиляди на 20 хиляди души.

Водещи американски телевизионни канали излъчиха през днешния ден диалози с украински водачи. Пред Ей Би Си министър председателят Шмигал прикани за финансова помощ, заради филантропичното злополучие.

Руската организация ТАСС цитира украинския президент Володимир Зеленски да споделя, че е за разговор с Русия, само че е подготвен да се бори " и 10 години ".

Пред Си Ен Ен Зеленски съобщи, че няма да отстъпи никакви територии в Донбас в подмяна на мир и че няма никакви гаранции, че Русия няма още веднъж да нападне столицата Киев.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР