Защитниците на животните у нас са потресени.В социалната мрежа Фейсбук

...
Защитниците на животните у нас са потресени.В социалната мрежа Фейсбук
Коментари Харесай

Кучета се бият, а мъж се наслаждава и ги снима СНИМКИ

Защитниците на животните у нас са потресени.

В обществената мрежа Facebook бяха публикувани неприятни фрагменти, които демонстрират по какъв начин две кучета се бият помеджу си, а през това време мъж снима и евентуално се наслажвава на гледката. Твърди се, че мъжът, снимал експанзията сред животните е Желязко Проданов - точно той беше разгласил фрагментите, само че след това те бяха отстранени от персоналния му акаунт.

GlasNews.bg разполага с видеото, което обаче не можем да предоставим, защото наличието е грубо и присъстват сцени на принуждение. Желязко Проданов, за който бранители на животни настояват в мрежата, че е снимал видеото, не прави даже опит да раздели кучетата, които се бият, излиза наяве още от фрагментите. С бездействието си снимащият насърчава експанзията сред животните.

" Бясна съм! Цялата трептя! Докога, докога!? Случайно попаднах на отблъскващ клип! Снима, до момента в който кучето се мъчи! Възможно е каракачанката да е негова! Кучето няма виновност! Вината е на този, който снима и се любува на непознатата болежка. Не мога да се побера в кожата си! Някой познава ли го този?! Моля Ви, дано го създадем прочут! Моля Ви, дано дава отговор пред закона! Този заслужава пожизнен затвор, без право на опрощение! Само палач може да се любува на непознатото страдалчество! Аз повече не устоявам! Нямам сили.... Сърце не ми остана.. А те умират в пъклен страдания, до момента в който системата проработи! ", написа в мрежата Цвете Цветелинова. Под поста на дамата заваляха коментари и хората са безапелационни, че снимащият кучешкия пердах би трябвало да бъде осъден.

Поведението на лицето, участващо в осъществяването и снимането на записа, жестоко нарушава наредбите на наказателния кодекс.

Чл. 7. от Закона за отбрана на животните: (1) Забранява се проявата на свирепост към животните; (2) За свирепост се считат:

1. (изм. - Дъждовни води, бр. 92 от 2011 г.) всяко деяние или безучастие, което предизвиква дълготрайно или повтарящо се страдалчество на животното, или увреждане на здравето му или стрес;
4. увеличение агресивността на животните посредством селекция или образование в настъпателност към други животни и хора.

Не излиза наяве къде се е развила случката. Мъжът, който разгласява фрагментите с експанзията, е отбелязал във Facebook профила си, че живее в София, дали обаче там е снимано и видеото - можем единствено да допускаме.

Защитници на правата на животните упорстват способените органи да се самосезират и да се извърши незабавна инспекция по проблема.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР