Защитниците на арестуваната кметица на Младост Десислава Иванчева от Зелен

...
Защитниците на арестуваната кметица на Младост Десислава Иванчева от Зелен
Коментари Харесай

Иванчева организира протест от ареста срещу строеж, който никой не е разрешил

Защитниците на задържаната кметица на Младост Десислава Иванчева от Зелен Младост провеждат митинг против плана на вложителя Димитър Логофетов за градеж на 7-етажна постройка. Недоволството е на жителите от блок 320 в региона и ще се състои в градинката зад него от 19 до 20,30 часа, написа offnews.bg. 
Сред уредниците е и самата Иванчева съгласно страницата на събитието във фейсбук. 
Имотът на господин Логофетов е реституиран при основни нарушавания на закона, за което ще представим съответни доказателства, пишат уредниците. " Не доближават най-малко 21 действителни паркоместа, с цел да бъде този план закономерен. Карето, в което ще се строи, е едно от най-натоварените и с минимум паркоместа в региона. Постоянно пораждат спорове сред живущите, подвигат се чистачки и се пукат гуми. За жителите на 16-етажния бл. 321А, който е в непосредствена непосредственост до градежа, няма проектирано нито едно паркомясто и те са принудени да паркират по тротоарите и непознатите паркинги. Детската площадка зад блок 320 ще бъде унищожена. Има съществени подозрения за фалшификации на документите на плана, които са доказани от хора с огромен опит в графологичните експертизи. Изпратен е сигнал до Прокуратурата, която към този момент трети месец мълчи по случая, изясняват уредниците. 

Според тях " уличната регулация е направена в услуга на плана на господин Логофетов, тъй като планува съществено свиване на кръстовището на ул. " Св. Преображение " и ул. " Ат. Москов ". Стеснението е най-малко 3-4 метра и ще затрудни съществено прекосяването на колите и автобусите през кръстовището. Видимостта ще бъде мощно лимитирана ".

Не на последно място новопредвидената постройка се намира извънредно покрай бл. 320 и ще хвърля огромна сянка върху блока през зимата, което ще докара до нарастване на разноските за отопление на живущите, изясняват от Зелен Младост.

Инвеститорът Логофетов обаче няма позволение за градеж от никого, а документите за капиталовите му планове са върнати от Направление " Архитектура и градоустройство " в община " Младост ". Така не излиза наяве против кого в действителност е митингът, проведен от Иванчева и Зелен Младост, откакто градеж - най-малко към този момент няма по какъв начин да има. Въпреки ареста си на 17 април, Иванчева бе кмет на региона до 7 юни с краткотраен заместител на поста, когато публично бе отстранена на втора правосъдна инстанция.  

В края на март пък стана ясно, че Иванчева е внесла сигнал до Софийска районна прокуратура и до началника на 7 РПУ – Столична дирекция на вътрешните работи за съществени подозрения за имитация на документи от вложителя Димитър Логофетов. 

Прокуратурата бави инспекцията по сигнала, а Логофетов е очевидец по делото против Иванчева, съобщи за OFFNews Петър Кърджилов на 5 юни, когато към момента бе пи ар на региона, посочен от Иванчева за неин заместител. Той описа, че писмо от Министерство на вътрешните работи от 18 април, в което се желае общината да изпрати оригиналите на документите за сигнала, не е придвижено по виновност на секретарката на Иванчева. Той го разкрил чак на 29 май в един кашон в кабинета на кметицата. Така документите не са стигнали до 7 районно управление (на МВР) в точния момент, а Министерство на вътрешните работи чака предписание на прокуратурата дали да стартира инспекция по сигнала. 

От Зелен Младост канят на митинга кмета Йорданка Фандъкова и основния проектант Здравко Здравков, с цел да обяснят на хората от бл. 320 за какво не е отговорено на техни сигнали за подпомагане за спасяването на детската площадка и по отношение на нередности при реституцията на парцела на господин Логофетов отпреди година. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР