Защитници на паметника на Альоша в Пловдив се опитаха да

...
Защитници на паметника на Альоша в Пловдив се опитаха да
Коментари Харесай

С плакати Аз съм Альоша пловдивчани бранят паметника

Защитници на паметника на Альоша в Пловдив се пробваха да влязат на съвещанието на общинския съвет. От рано сутринта протестиращи се събраха пред постройката поради предлагането на съветници от ДСБ монументът да бъде изместен в Музея на социалистическото изкуство.
Протестиращите издигнаха плакати с лозунги „ Тези, които нищо не са построили, унищожават всичко “, „ История с референдум не се пази “, " На кого пречи признакът на града " Альоша ", " Аз съм Альоша " и " В Общинския съвет няма място за нацисти ".

Стигна се и до напрежение сред натрупалото се голям брой и служители на реда, които в последна сметка попречиха на стачкуващите да влязат на съвещанието. Днес трябваше да бъде прегледано предлагането за демонтажа на „ Альоша “, само че точката не бе включена в дневния ред.
Според протестиращите монументът е знак на града и мястото му е на хълма.

В отбрана на „ Альоша “ в Пловдив бяха и депутатите от Българска социалистическа партия Георги Свиленски и Кристиан Вигенин, както и водачът на „ Изправи се. БГ “ Мая Манолова. " Не разбирам за какво този монумент нервира част от политическите обединения. Паметниците не трябва да се отстраняват, може да се осмисля тяхното значение и това, което те показват ", разяснява Вигенин.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР