Защитникът на задържаната за участие в организирана престъпна група за

...
Защитникът на задържаната за участие в организирана престъпна група за
Коментари Харесай

Адвокатът на Петя Банкова: Доказателствата срещу нея са доста рехави, всъщност няма такива

Защитникът на арестуваната за присъединяване в проведена незаконна група за контрабанда досегашна директорка на Агенция " Митници " - Петя Банкова, съобщи, че против нея на този стадий няма доказателства, нито свидетелски показания, които да я уличават в осъществяване на закононарушение.

" Доказателствата, от моя позиция като бранител, са много рехави. Всъщност няма доказателства ", безапелационен беше юрист Людмил Рангелов в ефира на Българска национална телевизия. " Свидетелски показания, които да я уличават в закононарушение, няма ", добави още бранителят.

По думите му това не е първият, нито ще бъде последният случай, когато някой престоява в ареста, в това число може година и половина да се проточи, и най-после всичко да завърши с преустановяване на производството или присъда, в която Банкова да я признаят за невиновна. " Това не е някакво знамение в нашето правосъдие ", акцентира Рангелов.

Той призна, че единственото, което още не си е изяснил изцяло, защото не е имал време за запознаването с доказателството, е по второто обвиняване по отношение на нея - дали по гледище на Стефан Димитров не е направила смяна на началника на митнически пункт в Лесово.

" Това може да бъде потвърдено - първо, в случай че е в действителност направено. Второ, в случай че е имало подобен диалог и в случай че не е било нейно авансово желание, тъй като тя е имала сериозна интензивност във връзка с разнообразни промени по отношение на лицата на избрани позиции в митницата ", разяснява юристът.

По проблема за ролята на някогашния към този момент основен секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев, бранителят на Банкова съобщи, че той е получил позвъняване от единия от упрекнатите за присъединяване в ОПГ за контрабанда - Стефан Димитров, че е почнала акцията в Митниците, след което е звъннал на шефа на КПКОНПИ, не е получил обстойна информация за интервенцията на ДАНС и антикорупционната комисия. След като не е получил детайлности за акцията, Коцев се е досетил, че и той попада в сюжета. Затова и незабавно е изискал среща с изпълняващия функционалностите на основен прокурор Борислав Сарафов.

" Живко Коцев е умел агентурист и действен служащ и се досеща, че е вътре в историята, и търси някаква отбрана. Това са обстоятелствата, не е версия ", съобщи Людмил Рангелов.

Дали Коцев ще бъде притеглен като обвинен, зависи единствено от прокуратурата, подсети той, само че съгласно него все още няма данни за съпричастност към закононарушенията.

" Към този миг от информацията за възможна някаква съпричастност към закононарушенията, в които е упрекната групата, на процедура няма. Той ги познава и е в доста близки с упрекнатите в присъединяване в ОПГ и контрабанда Стефан и Марин Димитрови, само че до такава степен ", подсети Рангелов.

По отношение на срещата на Сарафов с Коцев аз особено не виждам никакви нарушавания, призна юристът.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР