Защитникът на Ювентус Матайс Де Лихт е избрал да премине

...
Защитникът на Ювентус Матайс Де Лихт е избрал да премине
Коментари Харесай

Де Лихт: Беше комплимент Роналдо да ме покани в Ювентус

Защитникът на Ювентус Матайс Де Лихт е избрал да премине в редиците на италианския първенец даже преди диалога с Кристиано Роналдо, съобщи самият младеж.
 Официално: Ювентус се укрепи с холандски суперталант
" Бианконерите " оповестиха формалното привличане на 19-годишния защитник в четвъртък, подписвайки с един от най-обещаващите млади гении на международния футбол от Аякс Амстердам за сумата от 75 млн. евро. Холандският национал показа предишния месец, че е бил запитан от португалската звезда Роналдо след финала за Лигата на нациите по отношение на вероятно прекосяване в Торино.

" След финала към този момент бях сигурен, че желая да се причисля към Ювентус, беше голям комплимент за мен футболист като Роналдо да ме помоли да отида, само че това не направи разликата ", показа Де Лихт в първата си публична конференция като състезател на Ювентус, представен от БГНЕС.

" Разговарях със старши треньора Маурицио Сари, с цел да се опознаем. Той бе една от аргументите да дойде тук – чух страхотни неща за него, харесва ми неговата философия за играта и метода, по който приготвя своята отбрана ", разяснява той.

Де Лихт, който изведе с капитанската лента своя някогашен тим до полуфиналите на Шампионска лига предишния сезон, добави, че не усеща в допълнение напрежение върху плещите си от това, че се трансформира в един от най-скъпоструващите бранители в света.

" Напрежението е обикновено във футбола. За мен персонално, не е проблем. Ще покажа това, на което съм кадърен, на терена. Аз съм още на 19 години, има какво да подобря в играта си и желая да го направя. Важно е да работя ежедневно и да се изучавам – уповавам се да стана по-добър състезател тук. Ювентус е отлична стъпка напред за мен.

В Холандия има доста изнасяне на топката от защитата и отбраняване, високо по игрището. В Италия става въпрос по-скоро за зоново покритие и групова отбрана – мисля, че Ювентус може да ми помогне и аз мога да оказа помощ на Ювентус ", приключи надареният защитник.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР