Защитникът на Славия Димитър Велковски бе избран за „Играч на

...
Защитникът на Славия Димитър Велковски бе избран за „Играч на
Коментари Харесай

Велковски каза дали е имал оферти от чужбина

Защитникът на Славия Димитър Велковски бе определен за „ Играч на 20-ия кръг “ в анкетата на „ Пресклуб България “. Втори след него с четири гласа остана халфът на Ботев Пловдив Тодор Неделев, а трети е Рубен Пинто от ЦСКА с три. Това е и първа премия за бранителя на белите в тази анкета.

Велковски разкри дали е имал оферта от задграничен клуб, както и задачите на Славия през пролетния полусезон.

„ Радвам се, че приключих 2019 година по положителен метод, както и, че стартирам 2020-а по същия метод. Искам да благодаря на тима, тъй като без тях тази премия нямаше да е при мен. Надявам се да създадем пълноценна подготовка и да запазим мястото си в шестицата “, сподели Велковски.

„ Имаше запитвания и интерес към мен. Доколкото знам е имало диалози сред клубовете, само че е единствено това. Изцяло съм съсредоточен върху себе си и Славия, тъй като още съм футболист на този клуб “, добави още той.

„ Ако направя трансфер в чужбина, без значение къде, приказвам за Западна Европа. Там бих предпочел да играя на тези години, само че не мога да кажа съответно.Бих играл по-голям футбол, по този начин да го кажа, с голямо предпочитание. Чувствам убеденост. Малко повече работа ми би трябвало, с цел да мога да изляза в чужбина “ съобщи бранителят на „ белите “.

„ Мисли за овакантяване на Славия в никакъв случай не са ми се появявали. Имах отрицателен интервал през миналия полусезон и считам, че го преодолях. Радвам се, че приключих годината по положителен метод. Не желая да загатвам имената на тимовете с интерес към, тъй като не се е стигнало до нищо съответно “, сподели Велковски.

„ За в този момент не е имало предложение от различен български тим, откогато съм в Славия. Имаше единствено от задгранични клубове. Бил съм в Локомотив Пловдив и бих играл на друго място в България. Защо не? За мен не би трябвало да стоиш в една зона на комфорт, която да ти обезпечава успокоение. Аз съм подобен човек, който обича провокациите “, добави още той.

„ Всеки един футболист от Славия се труди на тренировките. Никой не се сдобрява с дребното. Отборът ни е уравновесен от млади и опитни играчи. Това спомага на тима да върви напред “, съобщи Велковски.

„ Когато излизаш против тимове като Лудогорец, Левски и ЦСКА, мотивацията е много по-голяма и желанието за победа нараства. Не, че подценяваш по-слабите тимове, даже в шампионата няма такива, само че когато излезнеш против клуб, който неведнъж е бил първенец имаш доста по-голяма мотивация да покажеш, че можеш да играеш против него. По този метод доказваш, че можеш и да играеш за подобен тим “, показа Велковски.

„ Не знам за какво играем по-добре като посетители. И ние си го задаваме този въпрос. Вкъщи сме неуверени, а когато излезем на открито се представяме с повече хъс, предпочитание и мотивация “, добави бранителят на столичани.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР