Защитникът на разградчани Натанаел правилно е бил санкциониран само с

...
Защитникът на разградчани Натанаел правилно е бил санкциониран само с
Коментари Харесай

Защо Натанаел не получи червен картон срещу Левски - обяснението на съдиите

Защитникът на разградчани Натанаел вярно е бил глобен единствено с жълт картон по време на мача сред Левски и Лудогорец на “Герена”, който приключи 0:0. Това настояват с писмени мнения съдиите на срещата, аргументирайки се с разпоредбите на Семеен кодекс на УЕФА.

Както е известно, сините упорстваха, че са ощетени, защото Натанаел е трябвало да получи пряк червен картон за удар с ръка против Вутов, а след срещата желаеха Дисциплинарната комисия да се самосезира и да накаже бразилеца.

Ето какво е мнението на ДК:

ДК на свое съвещание на 19.09.2017 година във връзка на отсрочения случай в срещата от Първа лига ПФК Левски - ПФК Лудогорец, извършена на 06.09.2017 получи писмени мнения от гл. арбитър, първи ас.съдия и ДАС 1, които потвърдиха правилността на взетото от тях решение показан жълт картон на номер 6 от Лудогорец - Натанаел Пимента, същото е съобразено с инструкциите на съдийската комисия на УЕФА, което гласи " потреблението на ръката като инструмент, при която ръката е права, без да е свита в лакътя и отворена длан се санкционира с жълт картон ". Въпреки неведнъж поискания от ДК експертен отчет, Семеен кодекс при БФС не показа подобен за съответния случай в 30 мин. на горепосочената среща

С оглед на събраната по случая информация ДК реши, че не е на разположение съображение за налагане на наказване според чл.31, ал.3.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР