Защитникът на Пари Сен Жермен Люка Ернандес отново попадна в

...
Защитникът на Пари Сен Жермен Люка Ернандес отново попадна в
Коментари Харесай

Люка Ернандес се завърна в състава на Франция

Защитникът на Пари Сен Жермен Люка Ернандес още веднъж попадна в националния тим на Франция по футбол, девет месеца откакто скъса кръстни връзки на коляното по време на Световното състезание през 2022 година, заяви Агенция Франс Прес.

Ернандес, който мина в ПСЖ от Байерн Мюнхен през лятото, попадна с групата от 23 футболисти на селекционера Дидие Дешан за европейската подготовка с Ейре в Париж на 7 септември и за контролата с Германия пет дни по-късно в Дортмунд.
 Лацио притегля национал на Франция
Лацио притегля национал на Франция

Матео Гендузи идва от ОМ

Ернандес има 33 мача за " петлите ", само че не беше играл от злощастния мач против Австралия в откриващия мач на Мондиала в Катар в края на предходната година.

" Това е футболист на високо равнище, с характер на войник. Той направи добра подготовка, завърна се и това е доста добра вест за отбора на Франция ", изясни Дешан.

В състава на Франция не са Пол Погба и Н`Голо Канте, които също се завърнаха в игра след дълго възобновяване, като пред тях бяха предпочетени младите Адриен Рабио, Орелиен Чуамени и Едуардо Камавинга.

" Канте още веднъж играе в състезание, което е на положително равнище, само че той на процедура пропусна цялостен сезон. Бих го извикал във всеки миг, само че за тези мачове реших да се доверя на младите, които оправдаха очакванията ", изясни селекционерът.
 Клуб от Франция вади 2,5 млн. евро за звезда на Лудогорец
Клуб от Франция вади 2,5 млн. евро за звезда на Лудогорец

Оферта за ганаеца има и от клуб от арабския свят, само че фланговият състезател желае още веднъж да премине в тим от Западна Европа

" Погба също има опция да се върне към най-хубавото си равнище, само че това няма да стане с щракане на пръсти ", счита Дешан.

Тимът на Франция е преди всичко в Група B с четири победи от четири мача, като има 6 точки задатък пред тима на Гърция.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР