Защитникът на Милан Матия Калдара ще премине под наем в

...
Защитникът на Милан Матия Калдара ще премине под наем в
Коментари Харесай

Калдара се завръща под наем в Аталанта

Защитникът на Милан Матия Калдара ще премине чартърен в Аталанта. Двата клуба към този момент са договорили прехвърлянето между тях, като остава само играчът да премине медицински прегледи на следващия ден и да подпише контракта си с бергамаските.

Сделката е за наем за 18 месеца, а Аталанта ще има алтернатива да откупи правата на Калдара против 15 милиона евро през юни 2021 година. Ако това се случи, Милан ще резервира % от бъдеща продажба на футболиста.

Така Калдара се завръща в родния си клуб, където стартира кариерата му, преди през 2017 година да бъде продаден на Ювентус за 19 милиона. Той обаче по този начин и не игра за “бианконерите”, които го оставиха чартърен при бергамаските, а през 2018 година го продадоха на Милан за 35 милиона евро.

Футболистът обаче нямаше никакъв шанс след прехвърлянето си при “росонерите”. Той получи поредно две тежки травми, като първо повреди сухожилие на ахилеса през октомври 2018 година, а по-късно скъса кръстни връзки на коляното през май 2019 година. Така той изигра едвам два мача за Милан - против Дюделанж в Лига Европа и против Лацио за Купата на Италия.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР