Защитникът на Манчестър Сити Кайл Уокър изрази увереност в своя

...
Защитникът на Манчестър Сити Кайл Уокър изрази увереност в своя
Коментари Харесай

Кай Уокър: Требъл сега ще е равносилен на титлата

Защитникът на Манчестър Сити Кайл Уокър изрази убеденост в своя отбор и съотборниците си, като съобщи, че “гражданите” се усещат по този начин, като че ли могат да победят всеки, който се изправи против тях. Отборът на Джосеп Гуардиола съумя да означи 25 гола в 8 мача след подновяването на сезона и към момента има късмет за требъл, въпреки и да не съумя да завоюва трета поредна купа във Висшата лига.

“Завърнахме се стремително. Мисля, че моментът е с нас, имаме ритъма, играчите играят добре, усещаме се прелестно и се надявам, че ще успеем да продължим с тази съвършена форма”, съобщи Уокър пред Sky Sports.

“Всички имаме вяра в себе си, в мениджъра, в неговата философия и метод на игра. Мисля, че, когато имаме ден, можем да победим всеки в света. Ще са доста вълнуващи 6 седмици. През първия си сезон тук съумях да подвигна 3 трофея, през втория ми - 4. Липсва ни единствено Шампионската лига. Това, че не успяхме да спечелим Висшата лига, явно бе огромен удар за нас, само че би трябвало да отдадем дължимото на Ливърпул. Те играха фантастично през целия сезон и го заслужаваха. Не са единствено с 5 или 6 точки преднина, а в действителност с доста повече и това демонстрира, че би трябвало да бъдат първенци. Надявам се, че ще успеем да реализираме това, което те съумяха през предходната година, като спечелим Шампионската лига. Требъл в този момент ще е еднакво на купата в Англия от предишния сезон”, добавя още крайният бранител.

“Мисля, че предходната година в действителност беше подценено това, което постигнахме. Завладяхме Англия по подобен метод, спечелихме всичко, което можехме и това бе в действителност голямо достижение за този клуб. Това бе нещо, което не бе постигано доста от дълго време. Но считам, че, в случай че побеждаваме с Шампионската лига, то тя ще бъде тъкмо толкоз скъпа. Доказахме, че можем да бъдем първенци в Англия, само че Шампионската лига ни липсва и това е сигурно нещото, което ние играчите желаеме и съм уверен, че и мениджърът желае това. Ако някой ме бе попитал, когато дойдох тук, какво бих желал: Висшата лига или Шампионска лига, бих споделил Висшата лига. Но към този момент, откакто имам две от тези трофеи, сигурно желая европейски успех.”.

Уокър разяснява и анулацията на глобата, която бе наложена на клуба от Спортния трибунал за възбрана за присъединяване в Шампионската лига в идващите две години.

“Очевидно ние искахме това и това заслужавахме, тъй като този клуб работи в действителност интензивно, изключително ние като играчи. Смятам, че бе взето вярното решение, само че би трябвало да се концентрираме върху футбола, да вършим това, което вършим на терена и да оставим хората, които са над нас, да се оправят с тези проблеми. Мисля, че момчетата в съблекалнята са на международно равнище и всеки от тях желае да се състезава на най-високо ниво, което е Шампионската лига”, признава футболистът.

ГЕОРГИ ЧЕРНЕВ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР