Защитникът на Манчестър Сити Аймерик Лапорт заяви, че е готов

...
Защитникът на Манчестър Сити Аймерик Лапорт заяви, че е готов
Коментари Харесай

Бранител на Сити ще се бори за титулярното си място

Защитникът на Манчестър Сити Аймерик Лапорт съобщи, че е подготвен да се бори за титулярното си място през новия сезон.

След напускането на капитана Винсент Компани, мениджърът на „ жителите “ Пеп Гуардиола желае да укрепи защитата си, като съгласно информациите настоящият повторен първенец на Премиършип има интерес към Хари Магуайър от Лестър. В момента „ небесносините “ разполагат с трима централни бранители, като ще се опитат да привлекат британския национал, който има 20 мача за „ трите лъва “.

Независимо от това, което се случи в последните няколко седмици на трансферния прозорец, испанецът Лапорт е подготвен да се бори за своето титулярно място.

„ Надявам се обстановката да бъде сходна на миналогодишната. Тук съм, с цел да играя като титуляр. Ще работя върху това “, стартира той.

„ Не знам дали клубът ще притегли нов бранител, би трябвало да попитате Пеп за това. Мисля, че ние тримата – аз, Джон Стоунс и Николас Отаменди желаеме непрестанно да сме титуляри, само че не ние решаваме това, а клубът “, добави французинът.

Sky Sports разкри предходната седмица, че за Магуайър ще бъде чест и привилегия, в случай че последва своите герои Неманя Видич и Рио Фърдинанд, играейки в Манчестър Юнайтед, само че Гуардиола не изключи опцията бранителят на „ лисиците “ да дебаркира на „ Етихад “.

„ Има късмет, само че не знам дали ще бъде допустимо да подпишем със бранител “, показа Гуардиола.

„ В момента разполагаме с трима положителни централни бранители, Фернандинцо може да играе в тази позиция, тъй че ще забележим. Щастливи сме от състава, с който разполагаме. Не знам какво ще се случи в края на трансферния прозорец – аз съм благополучен с това, което имаме като играчи “, добави той.

Сити сега са на предсезонно турне в Китай, подготвяйки се за новия сезон във Висшата лига. Клубът завоюва домакински требъл и доближи до четвъртфиналите на Шампионска лига, само че Лапорт осъзнава, че ще бъде мъчно да повторят това достижение.

„ Ще опитаме, сигурно. Мисля, че разполагаме със същия състав, само че знаем, че има и други тимове, които могат да са ни конкурентни, ще бъде мъчно “, приключи бранителят. /БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР