Защитникът на Локомотив (София) Селсо Рапосо даде обширно интервю пред

...
Защитникът на Локомотив (София) Селсо Рапосо даде обширно интервю пред
Коментари Харесай

Селсо Рапосо: Нямам намерение да оставам в Локомотив

Защитникът на Локомотив (София) Селсо Рапосо даде обстойно изявление пред Deporto ao Minuto, в което приказва за престоя си в " Надежда ". Португалецът разгласи, че договорът му изтича в края на сезона и няма желание да го възобновява.

"  Този сезон победихме Лудогорец и Левски, завършихме наедно с ЦСКА София, които са най-хубавите клубове тук. Това беше доста позитивно, след което преминахме през по-негативна фаза с осем мача без победа. Следващият мач е против Славия, нашият максимален противник, за четвъртфиналите на Купата. Индивидуално, започнах добре и играх съвсем всеки мач. Добре ми върви този сезон ", стартира той.
 Футболист на Локо (София) призна, че е добър другар с Жоао Кансело Футболист на Локо (София) призна, че е добър другар с Жоао Кансело
" Чувствам, че още мога да дам повече. Първенството е спряно за месец и това малко нарушава ритъма. Ако беше по-кратко прекъсване, като в Испания или Португалия, не мисля, че щеше да наруши ритъма толкоз доста. Би било по-стабилно. Имах лесна акомодация. Гледам на България като на Португалия. Храната е съвсем същата, а лятото също толкоз горещо. Единственото, което е по-трудно тук, е зимата, тъй като би трябвало да упражняваме при минус 14 градуса. Вече знам няколко думи, които мога да употребявам на терена. Благодарение на футбола мога да поддържам връзка добре на британски и разбирам всичко ", сподели още той.

" Този сезон пристигнаха повече бразилски играчи. И, несъмнено, имаме нашата група в съблекалнята, което е обикновено. Всички сме съотборници, само че постоянно има някой, на който имаш повече доверие. Във всеки клуб е по този начин. Това беше първият път, когато играх в първа дивизия и започнах да получавам повече известия преди и след мачовете. Мога да кажа, че нямам причина да се окайвам. Българите са народ, който доста обича футбола. Живеят с него. През зимата при минусови температури последователите не стопират да вървят по стадионите ".

Крайният бранител разяснява и атмосферата по българските игрища. " Миналата година против Славия мачът беше пресечен за 20 минути поради конфликти на почитателите. Тази година за Купата против Спартак Плевен мачът беше спрян за дълго време, защото последователите нахлуха и прекосиха терена, с цел да се изправят против противниковите последователи. Тук не е като в Португалия. Тук наемат охраняем екип и има половин дузина от тях. Когато стартира да става напечено, защитата не съумява да овладее обстановката. Но, въпреки това, последният мач със Славия беше рисков и тогава пристигна полиция, само че все пак имаше 14 минути добавено време, тъй като постоянно хвърляха предмети. Играта спираше на всеки 10 минути.  Само против Плевен не бях виждал такова нещо. Изглеждаше в действителност като квартален пердах. Те скочиха от пейката и пресякоха терна. Бях на терена и те бяха до мен, само че в никакъв случай не съм се чувствал в заплаха. Те просто желаеха да се сблъскат с нашите почитатели. Не нападнаха играчи ".

" Остават ми два месеца. Изиграх 54 мача тук, в България, като множеството бях в титулярния състав... Надявам се да имам оферти, било от Португалия, било въпреки това. Наскоро станах татко и диря малко непоклатимост. В момента не мисля доста за това, тъй като съм фокусиран върху това да завърша добре сезона в Локомотив. Моите мениджъри към този момент ми споделиха някои неща, само че нищо съответно. В края на сезона желая да седна с тях и да избера най-хубавото за живота си. В Португалия е комплицирано, тъй като хората не престават да залагат повече на чужденци, макар че в последно време нещата се трансформират. Има по-голяма видимост в долните дивизии. Но, да вземем за пример, имам една година във II лига и клубовете ще ме гледат и ще си въртят носовете. Те гледат доста на опита. Тук, в България, играя против тимове, които играят в европейските шампионати. Неотдавна Лудогорец победи Рома. Където и да е, ще се възползвам от опцията със зъби и нокти. Имам мото: когато качеството не е задоволително, работата взема решение казуса. Не признавам, че някой бяга повече от мен. Може да са по-добри играчи, само че аз давам всичко от себе си на терена. Да забележим какво ще каже бъдещето. Постоянството в шампионата е на практика обезпечено и ще се опитаме да стигнем до плейофите на Лигата на конференциите. Вече се заприказва за промяна на състава. Нямам желание да оставам тук. Да забележим какво ще стане ", приключи Селсо Рапосо.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР