Защитникът на Ливърпул Върджил ван Дайк потвърди, че няма да

...
Защитникът на Ливърпул Върджил ван Дайк потвърди, че няма да
Коментари Харесай

Без Ван Дайк на европейското по футбол

Защитникът на " Ливърпул " Върджил ван Дайк удостовери, че няма да играе за Нидерландия на европейско състезание по футбол. Централният защитник пропусна по-голямата част от сезона, откакто скъса кръстни връзки при единоборство с вратаря на " Евертън " Джордан Пикфорд по време на мърсисайдското дерби на 17 октомври, само че няма да бъде възобновен за мачовете на " лалетата ".

Ван Дайк е убеден, че ще бъде разполагаем на " Ливърпул " за предсезонната подготовка.
Снимка: Getty Images
" В този финален стадий за мен стигнах до решение, което трябваше да взема – дали да вземам участие на европейското състезание, или не. Предвид всичко, което се случва, считам, че от физическа позиция е вярно да не вземам участие на европейското състезание и да отида в последната фаза от рехабилитацията ми сред двата сезона. Така че фокусът ми ще е ориентиран изцяло към предсезонната подготовка с клуба и това е реалистична цел, тъй че чакам с неспокойствие това ", съобщи Ван Дайк.

" Очевидно съм доста отчаян, че няма да мога да вземам участие на Евро 2020 и да изведа страната си там, само че нещата се стекоха по този начин и би трябвало да го приема – всички би трябвало да го приемем. Мисля, че решението да не отида е вярно. Трудно е, само че към този момент го одобрих ", добави бранителят в изявление за клубния уебсайт на мърсисайдци.

Нидерландия е в група с Австрия, Украйна и Северна Македония на шампионата на Стария континент. В първия си мач на 13 юни " лалетата " ще се изправят против отбора на Андрий Шевченко.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР