Защитникът на Ливърпул Върджил ван Дайк е най-заслужилият футболист да

...
Защитникът на Ливърпул Върджил ван Дайк е най-заслужилият футболист да
Коментари Харесай

Клоп: Ван Дайк трябва да спечели "Златната топка"

Защитникът на " Ливърпул " Върджил ван Дайк е най-заслужилият футболист да завоюва " Златната топка ". Такова мнение изрази мениджърът на алените Юрген Клоп, който притегли холандския защитник на " Анфийлд ".

Ван Дайк, който оказа помощ на " Ливърпул " да завоюва Шампионската лига и е в основата на положителната игра в отбрана на отбора, е апетитен за един от любимците за оценката, дружно с Лионел Меси и Кристиано Роналдо. Двамата петкратни носители ан " Златната топка " бяха измежду призьорите и за премиите Best, дружно с холандеца.

" Ако " Златната топка " би трябвало да се връчва на най-хубавия състезател нацяло потомство, то тогава постоянно би трябвало да отива в Меси, по този начин мисля аз. Но ние приказваме за премия, която се връчва за представянето през годината и по тази причина я заслужава Ван Дайк ", сподели Клоп.

Защитник не е печелил премията 2006 година, когато за №1 в света беше определен Фабио Канаваро, капитан на Италия, която завоюва международното състезание. Само един път в историята футболист на " Ливърпул " е печелил най-ценното самостоятелно отличие, като това се случи през 2001 година, когато победи Майкъл Оуен.

Фотогалерия: Сладкият успех на Лука Модрич със "Златната топка " >

" Най-добрият футболист от всички е Лионел Меси. Но най-хубав за предишния сезон е Ван Дайк, такива са моите критерии. Ще забележим какво ще се случи ", добави Клоп.

Церемонията по връчването на премията е на 2 декември в Париж. През предходната година Лука Модрич постави завършек на превъзходството на Меси и Роналдо, като завоюва оценката. " Ливърпул " има най-вече представители измежду номинираните футболисти - общо седем.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР