Защитникът на Левски Вандерсон Цунами е един от малкото основни

...
Защитникът на Левски Вандерсон Цунами е един от малкото основни
Коментари Харесай

Цунами: Искам да остана в Левски, ще се включим много силно в пролетния дял на шампионата

Защитникът на Левски Вандерсон Цунами е един от дребното съществени футболисти на " сините ", към които нямаше драма при сключване на новия му контракт с клуба. Бразилецът, който от няколко месеца е с български паспорт, даде изявление за сътрудниците от " Спортал ", в което сподели какво го е предиздвикало да възобнови своя договор без да се замисля кой знае какъв брой. 

Здравей! Може би това е първото ти изявление като български жител. Как се чувстваш като българин?

- Чувствам се доста добре. За мен това е огромна чест и желая да изкажа голямото си почитание и признателност за това, което се случи с мен, тъй като одобрявам и почитам доста тази страна, в която пребивавам - България.

Знаеш ли, че в случай че изпълниш контракта с Левски до дъно, ще имаш право да играеш и за националния тим на България?

- Да, несъмнено. Но това е взор в бъдещето. Концентриран съм върху събитията и моето показване в Левски.

Ти беше индивидът, който относително бързо си възобнови контракта. Как Левски те убеди да останеш с дълготраен договор? Знаем, че има проблеми с други футболисти.
 Левски се разбра с уругваец
Левски се разбра с уругваец

Ето кой е той

- Изпитвам голямо почитание. Така го почувствах поради всичко, което направиха за мен, вратите, които ми отвориха, методът, по който се отнасят към мен и фамилията ми. Вътрешно по този начин почувствах, че от почитание няма защо да се възнамерявам. Дължа го на клуба.

Казвал си, че си имал мъчно детство, сложен живот. Това ли те научи на по-голяма дисциплинираност и това ли те убеди да уважаваш клуб като Левски, който ти даде късмет да играеш в Европа?

- И в други изявленията съм казвал, че всичко, което споменахте, ме е построило като човек. Имам правила в живота си и в никакъв случай няма да ги пристъпя или наруша. Спазих правилата, които съм си построил в моя живот.

Тоест преданост към Левски?

- Да.

Да се върнем към чисто футболните неща. Левски започва доста мощно сезона, за малко да изхвърли Айнтрахт, каква беше тогава ситуацията и по какъв начин се получи този напредък?

- Трябва да стартира с това, че с треньорския щаб, с метода, по който упражняваме и се приготвяме, всичко това си оказа въздействие. Опитваме се да играем съвременен футбол, имахме доста мощно начало. Към края на шампионата се усети спад, само че това е обикновено за всички тимове.

Защо пристигна този малко неочакван спад, а и отпадането от Купата? На какво се дължи съгласно теб?

- Бъдете сигурни, че желаеме да побеждаваме. Още в първата ми година тук спечелихме купата. Уверявам ви, че желаеме да спечелим всички мачове, само че това е футболът. Никой няма съответна виновност. Случва се. Срещу Хебър имахме опция да затворим мача с втори гол, не вкарахме и се получи това, което всички знаят, за наше злощастие.
 Марката
Марката " Левски " се подвигна с 10 милиона

Добри новни за клуба

Как се оформи убийственият тандем Вандерсон Цунами - Уелтон и ще ти липсва ли Уелтон, в случай че вероятно си тръгне?

- Имаме задоволително дълга история тази двойка. Играем дружно много дълго време. Всъщност към този момент четвърта година. Познаваме се доста добре, разбираме се. Ако бъда почтен, няма да липсва единствено на мен. Ако се получи по този начин, че той напусне тима, ще липсва освен на мен, а на всички. Осъзнавам това, което питате. Това ни направи много мощни - когато си взаимодействаме, когато играем дружно, в действителност се получава, че играем по метод, който затруднява оптимално съперниците.

Като един от капитаните на Левски доста добре знаеш, че има някакво напрежение сред последователи и управление. Какво би им споделил на всички хора към Левски, с цел да свърши тази сага?

- Честно казано не знам, не съм осведомен в елементи с това, което ме питате. Предпочитам да приказвам за нещата, поради които съм тук и поради които Левски подписа контракт с мен. Тук съм, с цел да играя футбол. Единственото, което желая да кажа, е, че съм уверен, че в случай че всички вървим дружно по веднъж, сигурно ще се получи най-после. Ще имаме добър резултат.

Колко мощен ще е Левски напролет? Феновете мечтаят за купата, само че възможностите не са толкоз огромни.

- Нека вървим стъпка по стъпта. Затова ще работим. И сега работим доста крепко. Също по този начин знаем, че евентуално ще се причислят още футболисти да оказват помощ на тима. Смятам, че ще се включим доста мощно в пролетния дял на шампионата.

Има сериозен интерес от разнообразни клубове към теб. Колко време ще остане Вандерсон Цунами в Левски?

- Просто желая да остана в Левски и все още това е моето предпочитание. Аз съм извънредно благополучен тук, моето семейство се усеща прелестно. Така че в случай че се появи някаква алтернатива, дано Левски реши дали ще ме освободи, или не.
 Мъри чупи върхове, почитателите на
Мъри чупи върхове, почитателите на " Гьоз-Гьоз " са в възторг

Ето по какъв индикатор

Следиш ли какво се случва със Станимир Стоилов, който те откри и наложи в Левски, какво можеш да кажеш за него?

- На всички е известно. Не е загадка какво направи този треньор за мен, че той ме е довел. Където и да отида, когато ме попитат, постоянно ще съм признателен за това, което е направил за мен този човек. Знам, че е в Турция и има триумфи. Това е.

Кажи нещо на български за почитателите на Левски?

- Здравейте, левскари! Обичам те, Левски! Хайде, дружно.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР