Защитникът на Хърватия Домагой Вида си навлече гнева на руските

...
Защитникът на Хърватия Домагой Вида си навлече гнева на руските
Коментари Харесай

Хърватски национал подразни Русия с националистически лозунг

Защитникът на Хърватия Домагой Вида си навлече гнева на съветските почитатели освен с гола си във вратата на Игор Акинфеев в снощния четвъртфинал от Мондиал 2018, извоюван от " шахматистите " след дузпи, само че и с оповестено малко по-късно видео. То беше качено във Фейсбук от украинския публицист Ондрей Шахов, който е записал Вида и помощника на селекционера Златко Далич - Огнен Вукоевич. Двамата са някогашни футболисти на Динамо (Киев) и се обърнаха към почитателите на украинския гранд.

" Слава на Украйна! ", възкликна Вида, а Вукоевич продължи: " Тази победа е за Динамо и за Украйна. "

" Давай, давай! ", продължи Вида, а за завършек на взаимното видео някогашният му съотборник добави: " Хърватия, напред! ".

Поздравът " Слава на Украйна " е мото на украинските националисти и сигурно е ядосал руснаците, само че Вида съобщи, че не е целял това.

" Отнасям се с почитание към съветския народ. Това беше просто смешка към моите другари от Украйна. Футболът не би трябвало да се смесва с политиката. Не съм имал поради нищо неприятно ", разяснява Домагой Вида.

" Обичам Киев и Украйна, там играх 5 години. Но политиката не ме вълнува, мисля единствено за футбол ", добави бранителят.

ВИДЕО ОТ МОНДИАЛ 2018 ВИЖТЕ ТУК! ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ ФЕНОВЕТЕ НА РУСИЯ ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ ФЕНОВЕТЕ НА ХЪРВАТИЯ
Мондиал 2018 1/4 кръг, събота 7 юли  Русия 5:6краен резулат  Хърватия
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР