Защитникът на бившата кметица на район “Младост Десислава Иванчева е

...
Защитникът на бившата кметица на район “Младост Десислава Иванчева е
Коментари Харесай

Заради “правосъдието”. Президентът да помилва Иванчева настоява Хаджигенов

Защитникът на някогашната кметица на регион “Младост ” Десислава Иванчева е изпратил молба до президента да помилва клиентката му. Това написа късно нощес юрист Николай Хаджигенов във Facebook профила си.



В изявление за btv тази заран Хаджигенов посочи, че молбата за опрощение е с мотив “правосъдие ”. Той добави, че “в един естествен свят Иванчева щеше да е при вас оня ден (*бел. ред. В студиото на btv. Преди ден там гостува Бойко Борисов), а Борисов - в пандиза ”.

Хаджигенов добави, че Румен Радев е делегирал правото за опрощение на вицепремиера Илияна Йотова и осведоми, че не знае какъв брой сходни молби са почетени. Защитникът на Иванчева акцентира, че при опрощение присъдата не се анулира, само че не се лежи в пандиза.

Николай Хаджигенов заяви в ефира на btv, че към момента не е получил решението на съда за присъдата на своята клиентка.

Десислава Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова, както и Петко Дюлгеров, дефинитивно са наказани за корупция – искане и приемане на рушвет в размер на 75 000 евро. Това е решил състав на Върховния касационен съд, който ги осъжда дейно, надлежно на 6 години, 5 години и 4 години. Решението на Върховен касационен съд е дефинитивно и не предстои на обжалване.

Рано в четвъртък сутринта органите на реда посетиха адреса на Десислава Иванчева и я водиха към пандиза в Сливен. Бившата кметица на “Младост ” излъчи протичащото се в обществените мрежи.



Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР