Защитникът на Барселона Жерар Пике коментира предстоящия сблъсък с Манчестър

...
Защитникът на Барселона Жерар Пике коментира предстоящия сблъсък с Манчестър
Коментари Харесай

Пике: Мачът с Юнайтед ще бъде специален за мен

Защитникът на Барселона Жерар Пике разяснява идния конфликт с Манчестър Юнайтед на “Олд Трафорд” от четвъртфиналите на Шампионската лига. Както е известно, испанецът игра за “червените дяволи” в интервала 2004 година - 2008 година преди да се завърне в родния си клуб.

“Ще бъде сложен мач, само че сме стимулирани да реализираме добър резултат. Манчестър Юнайтед е най-важният клуб в Англия. Оле Гунар Солскяер ми оказа помощ доста в интервала ми в Юнайтед. Харесва ми да видя, че той пое отбора. При него тимът се усъвършенства и завоюва доста мачове. Не желая да върша съпоставения с други години. В комфортна обстановка сме. Играем добре и реализираме положителни резултати. Пристигаме, знаейки какъв брой мъчно се играе на “Олд Трафорд”, само че се надяваме, че ще създадем добър мач и че ще победим.

Това е доста специфичен мач за мен на място, където се трансфорах от дете във възрастен. Научих доста на и отвън терена. Когато бях сред 17 и 21-годишен, играех мачове с велики футболисти, с които бях и отвън терена. Бях вманиачен като всеки различен. Но когато се върнах в Барселона, към този момент бях изцяло нов човек. Когато изтеглихме Юнайтед, бях разчувствуван, тъй като сме играли на съвсем всички игрища, само че не и на “Олд Трафорд. Минавал съм през същите входове. Някои неща са се трансформирали, само че доста наподобява на това, на което се натъкнах на по-млади години. Този клуб също ще остане в сърцето ми за цялостен живот. Имам специфични усеща към Юнайтед и се надявам, че ще се оправят добре в бъдеще, само че не и в този сблъсък”, съобщи Пике на конференцията преди мача.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР