Защитникът на Арда , който получи контузия на мача с

...
Защитникът на Арда , който получи контузия на мача с
Коментари Харесай

Петко Ганев благодари на съотборниците си и разясни за стряскащата контузия

Защитникът на Арда, който получи травма на мача с, към този момент претърпя интервенция на коляното. Няколко дни след нея, той приказва особено за Aрда TV като описа, по какъв начин е минала интервенцията, какво би споделил на съотборниците си, по какъв начин е да гледаш твоя тим по малкия екран и по кое време може да се върне на терена.

Петко, намираме те у дома, кажи по какъв начин си?

– Здравейте първо, добре съм. Вече близо една седмица след интервенцията съм си у дома и с всеки минал ден усещам все по-малко болежка.

Кажи по какъв начин мина интервенцията, при кой я прави?

– Операцията мина сполучливо, направи я доцент Тони Георгиев. негови думи интервенцията е била 4 часа, тъй като разкъсванията в самото коляно са били много съществени. Предна кръстна връзка и външната бяха изцяло скъсани, задната беше разтегната и раздран мускул на 50 %. Поне това е, което аз знам.

Това, което сподели звучи много стряскащо.

– Да, като цяло много доктори видяха самата фотография на резонанса и споделиха, че в действителност травмата е много тежка.

Можем ли да кажем ориентировъчно какъв брой време ще се възстановяваш?

– Докторът сподели, че в най-хубавия случай към 6-7 месеца. Но това е, в случай че всичко върви обикновено като рехабилитация, физиотерапия, оживление.

Това не е добре за един футболист, който беше в отлична форма и нямаше да е изненада в случай че бе получил повиквателна за националния тим.

– Като цяло всяка травма е доста неприятна за един футболист, защото даже и да е за седмица или две, те изкарва от игрови темп, губиш процедура, изпускаш подготовка. А по отношение на повиквателната за националния тим, не съм мислил за това нещо и мисля, че всичко с времето ще си пристигна.

Помниш ли обстановката, при която се контузи?

– Да, помня. Аз и до ден сегашен като виждам ситуацията си мисля за какво въобще скачам по този метод, и при самото приземяване за какво тъкмо по този начин стъпвам. Но очевидно всичко това е трябвало да се случи и няма по какъв начин да върнем времето обратно.

Както споделят хората – всяко зло за положително.

– Да, тъкмо, всяко зло за положително, може би нещо друго е можело да ми се случи.

Футболистите на Арда излязоха със специфични фланелки в твоя поддръжка на мача с, какво би им споделил.

– Много има благодаря за поддръжката, те са същински мъжки момчета. Няколко от съотборниците ми споделиха, че играят този мач поради мен. Още един път им благодаря и им поисквам да са живи и здрави преди всичко, и да се пазят от травми, тъй като това е най-лошото нещо за нас футболистите.

Предполагам си гледал последните два мача с Царско село и, по какъв начин ти се видя тимът гледайки го по малкия екран?

– Да, гледах и двата мача много прочувствено. Първо е тежко за мен, да виждам по този начин момчетата от у дома без да мога даже да оказа помощ. Не, че в случай че аз бях можех да оказа помощ, само че се веселя, че победихме и в двата мача.

Сега ще можеш да обърнеш повече внимание на бебето, защото си млад татко.

– Като цяло от тази сериозна травма и блъсканица, мисля, че това е най-положителното нещо да си до фамилията си.

Как ще продължи твоето възобновяване, по кое време ще започнеш извършения?

– Утре ще съм в София мед, с цел да ми махнат конците от самата интервенция, след което ще стартира рехабилитация при Пепи Панчев, след това оживление до момента в който времето разреши преди празниците.

Отборът на Арда направи много мощни игри и се утвърди в ТОП 3 на класирането в efbet ЛИГА, сякаш Арда към този момент е тим, с който всички би трябвало да се преценяват.

– На първо място считам, че изградихме много мощен тим и с новите футболисти, които се събрахме бързо се синхронизирахме. Доста тимове, които може би първоначално са ни подценявали, в този момент им объркахме проектите, в случай че мога по този начин да кажа.

Преди няколко дни си приказвах с един от твоите съотборници, действително в случай че тимът беше взел успехите против, ЦСКА, Етър и Ботев Враца, можеше в този момент да е преди всичко в класирането.

– Еми това е футболът. Не всеки мач можеш да печелиш на 100 %. Можем в действителност да съжаляваме за изпуснатите точки против Левски и ЦСКА, в мачовете, които играхме в Кърджали.

Какво би поискал на съотборниците и на почитателите на Арда?

– На съотборниците поисквам да са здрави и без травми, другото, което те си го могат е да си оказват помощ на терена. Това е нещото, което ни оказва помощ, тъй като ние сме един доста мощен колектив на терена и отвън него. А на почитателите на Арда мога да пожелая да поддържат постоянно тима, без значение дали печели или губи.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР