Защитникът на Англия Ерик Дайър се пошегува, че ще играе

...
Защитникът на Англия Ерик Дайър се пошегува, че ще играе
Коментари Харесай

Дайър: Ще играя и вратар, ако трябва, това е Световно и нямаме търпение да започне

Защитникът на Англия Ерик Дайър се пошегува, че ще играе и като вратар, в случай че се наложи и бъде подложен там от треньора на отбора Гарет Саутгейт. Бранителят приказва преди откриващия дуел за “трите лъва ” в понеделник против Иран. Освен това той бе запитан по какъв начин се усеща в дясната част на отбраната, където играе в клубния си отбор Тотнъм.

“Това е просто друг опит в този момент, защото дълго време играх в средата на терена. Но въпреки всичко и преди съм бил поставян в тази роля, изключително при Почетино, когато сме играли с петима в защита, тъй че това не е нещо изцяло ново. Но ще играя на всички места, даже и вратар, в случай че се наложи, това е Световно състезание. Ще сграбчи всеки късмет, който ми бъде възложен. Чувствам се добре на всяко място в защитата и съм убеден в себе си, ” изясни бранителят.

След това Дайър бе запитан за това по какъв начин се усещат той и неговите съотборници в националния отбор, защото паузата сред прекратяването на клубните шампионати и началото на Мондиал 2022 е доста къса, а и жегите в Катар усложняват обстановката.

“Това е неповторима обстановка за нас. Това е трети огромен шампионат за мен, само че за първи път е по този начин. Смятам, че в избрани връзки по този начин е по-добре. Може би не за треньорите, които имат доста малко време да ни приготвят, да ни приготвят тактически, само че от позиция на играчите не е толкоз зле. Нетърпелив съм да стартираме, въодушевени сме. Топлината? Това е шампионат, който нормално се организира през лятото, тъй че е обикновено да е топло. И в Русия на Световното беше топло, както и на финалите на Евро 2020 предходната година. Не мисля, че е толкоз зле. Следващото Световно ще е в Америка и през лятото, тъй че допускам, че и там ще е много топло, ” съобщи Дайър.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР