Защитник на теорията е изследователят Йован Хътън Пулицър. Той твърди,

...
Защитник на теорията е изследователят Йован Хътън Пулицър. Той твърди,
Коментари Харесай

Источията Се Преобърна! Ето Кой Е Открил Америка! Не Е Колумб!

Защитник на теорията е откривателят Йован Хътън Пулицър. Той твърди, че има сигурни доказателства, че римските кораби са посетили Северна Америка през първи век след новата епоха. Неговата доктрина се основава на открит меч на остров Оук, близо до Нова Скотия. Пулицър счита, че оръжието има типичните римски черти, като тези създавани за римските легионери в първите години на предишното хилядолетие.

Теорията, несъмнено, среща сериозен отпор към този момент. Историците, придържащи се към момента към откритите обстоятелства, считат, че находката е неточна. Според тях артефактът е подхвърлен в наши дни от колекционери, събиращи антични оръжия, като задачата е да се вдигне звук и даже да се сътвори различна, само че подправена история, написа sanovnik.bg

Историята на остров Оук крие редица загадки. Носещите се митове, че някъде из него се крие голямо прикрито благосъстояние, са карали в предишното стотици иманяри да си търсят късметана него. Първият огромен лов на съкровища на острова е станал през 1795 година. Впоследствие островът се трансформира в център на търговия с иманярски артикули. Това е и главният коз на традиционалистите.

Все отново Пулицър твърди, че мечът е открит в пласт от почвата, датиран към I век след новата епоха. Въглеродният разбор също е удостоверил възрастта на оръжието.

Оказва се, че това не са първите римски артефакти, отривани на териториите оттатък Океана. През 1901 година на остров Оук е открита и железна свирка и щит на римски легионер. Тогава учените не обърнали значително внимание на находката и тя била забавена. През 1933 година пък на прилежащия остров Нова Скотия била открита глава от римска скулптура.

Допълнително доказателство подред Пулицър са и срещаните само на двата американски острова растения, които са присъщи за Средиземноморието.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР