Защитете правата на българските граждани от незаконно подслушване. С този

...
Защитете правата на българските граждани от незаконно подслушване. С този
Коментари Харесай

ДСБ и Да, България поискаха от Главчев да стратира проверка за незаконни подслушвания

Защитете правата на българските жители от нелегално подслушване. С този апел в особено писмо ръководителите на ДСБ Атанас Атанасов и " Да, България " Христо Иванов се обръщат към ръководителя на 44-тото Народно заседание Димитър Главчев.
" Става въпрос за направените редица обществени изказвания от ръководителя на Националното бюро за надзор върху специфичните разследващи средства (СРС) Бойко Рашков, в които той изнесе сведения за груба корист със специфични разследващи средства, заявявайки че " има данни за нерегламентирано подслушване на политици, магистрати и публицисти, за заплашване, напън или шантаж ". Тези обстоятелства са мощно притеснителни и основават подозрения за тежко нарушение на съществени цивилен права, обезпечени от българската Конституция. За установените от бюрото нарушавания, господин Рашков твърди, че е сезирал надлежно - Главния прокурор, Висш съдебен съвет и Министъра на правораздаването, явно без резултат ", написа в писмото.
Тъй като Националното бюро за надзор върху СРС се конституира от Народното събрание, Атанасов и Иванов се обръщат към ръководителя на Народното събрание и желаят от него да свика Комисията за надзор на службите за сигурност. Пред комисията да бъдат изслушани ръководителят и всички членове на Бюрото и да се извърши детайлна инспекция за случаи на нелегално подслушване, упорстват водачите на десните партии.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР