Защитаващият титлата си от турнира в Бризбейн Григор Димитров ще

...
Защитаващият титлата си от турнира в Бризбейн Григор Димитров ще
Коментари Харесай

Григор Димитров започва срещу австралиец или квалификант в Бризбейн


Защитаващият купата си от шампионата в Бризбейн Григор Димитров ще стартира присъединяване си в тазгодишното издание на шампионата във втория кръг с дуел против представителя на домакините Джон Милман или квалификант.

Това отреди изтегленият чоп. Димитров е подложен под номер 1 в главната скица и ще почива в първия кръг, а в случай че преодолее втория, ще се изправи на 1/4-финал против един всред Денис Шаповалов (Канада), Кайл Едмънд (Великобритания), Хьон Чун (Република Корея) или Жил Мюлер (Люксембург).

Евентуален противник на Димитров в полуфиналите би могъл да бъде австралиецът Ник Кирьос, а в долната половина на схемата най-интересните имена са тези на Анди Мъри (Великобритания) и Милош Раонич (Канада).

Освен на сингъл, Димитров ще играе в Бризбейн и на двойки, а негов сътрудник ще бъде американецът Райън Харисън.

В първия кръг Димитров и Харисън ще имат за противници някогашният лидер в международната класация Лейтън Хюит и Джордън Томпсън, които вземат участие с " уайлд кард ". Наградният фонд на шампионата в Бризбейн, който започва в ранните часове на неделния ден, е 468 910 щатски $.

Междувременно носителят на рекордните 19 трофеи от Големия шлем Роджър Федерер стартира с победа новия тенис сезон. В първия си мач на шампионата " Хопман къп ", неофициалното международно състезание за смесени тимове, Федерер се наложи с 6:4, 6:3 над японеца Юичи Сугита.

В същото време някогашният лидер в международната класация Новак Джокович отхвърли присъединяване в идния шампионат в Доха, Катар. Сърбинът, който пропусна огромна част от предходния сезон поради контузия в лакътя, аргументира решението си с продължаващото си възобновяване.

Джокович не е играл в последните 6 месеца, като последният му дуел бе на Уимбълдън. Проблемите слагат под сериозна въпросителна присъединяване му и в Откритото състезание на Австралия, което стартира на 15 януари.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР