Защитаващият титлата си Новак Джокович (Сърбия) се класира за четвъртфиналите

...
Защитаващият титлата си Новак Джокович (Сърбия) се класира за четвъртфиналите
Коментари Харесай

Джокович премина през Раонич на Australian Open

Защитаващият купата си Новак Джокович (Сърбия) се класира за четвъртфиналите на Откритото състезание на Австралия по тенис. Осемкратният първенец и лидер в международната класация Джокович победи Милош Раонич (Канада) със 7:6(4), 4:6, 6:1, 6:4 за близо три часа. Това е победа номер 300 в кариерата на Джокович в шампионатите от Големия шлем и 48-и четвъртфинал.

Сърбинът игра, макар че получи разтежение на десния коремен мускул при успеха си против Тейлър Фриц (САЩ) в петък и пропусна вчерашната подготовка. В първия сет се игра без пробиви, само че Джокович взе тайбрека със 7:4. Във втората част Раонич стигна до пробив в петия гейм и изравни резултата. Сърбинът доминираше напълно в третия сет, в който загуби единствено един гейм, а в четвъртата част стигна до пробив в деветия гейм и при собствен сервис затвори дуела с първия си мачбол. "Достатъчно добре съм, с цел да играя.

Нямаше да бъда тук и да приказвам с вас, в случай че не бях в положение да изляза на корта. Не е идеално положението ми, само че загрях два часа преди този дуел. Ако не бях в положение, щях да се отдръпва. Имаше огромно подозрение дали да играя, само че това е шампионат от Шлема и аз съм в подобен стадий от кариерата ми, че тези шампионати са значими за мен ", сподели Джокович след мача.

"Ако би трябвало да бъда почтен не съм доста сигурен, че това, че нямаше дълги разигравания, беше добре за мен. Имах леко терзание, тъй като играя против един от най-добре сервиращите тенисисти в света. На обезполяващи съм в последните 48 часа, те са много мощни, по тази причина мисля единствено за възобновяване сега ", сподели още сърбинът. На четвъртфиналите Джокович ще играе против шестия в схемата Александър Зверев (Германия), който отстрани 23-ия подложен Душан Лайович (Сърбия) с 6:4, 7:6(5), 6:3 за 2:24 часа.
function showNative(obj) { setTimeout(function () { if ($( ".suggested-news " ).length > 0) { var nativeAdNumber = $(`.suggested-news`).children().length; var movedFirstRowArticle; var nativeAdd = $(`` + `` + `` + `` + `
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР