Защитаващият титлата си Марк Маркес (Испания) с Хонда спечели състезанието

...
Защитаващият титлата си Марк Маркес (Испания) с Хонда спечели състезанието
Коментари Харесай

Марк Маркес с победа пред родна публика



Защитаващият купата си Марк Маркес (Испания) с " Хонда " завоюва надпреварата от международния шампионат по мотоциклетизъм в клас МотоGP за Голямата премия на Арагон.

Трикратният международен отличник в кралския клас Маркес беше най-бърз на пистата " Моторланд Арагон " пред родна аудитория, записвайки втора поредна победа, пета за сезона и общо 34-а в кариерата си.

Доминацията на домакините беше затвърдена Дани Педроса с " Хонда " и от Хорхе Лоренсо с " Дукати “, които финишираха на втора и трета позиция.

Победителят в квалификациите Маверик Винялес (Испания) с " Ямаха " остана четвърти, а деветкратният международен първенец по мотоциклетизъм Валентино Роси (Италия) с " Ямаха " се подреди пети. „ Докторът “ се завърна на пистата и се състезава за първи път, откакто при започване на месеца получи фрактура на крайници по време на подготовка с кросов мотор и претърпя интервенции.

Седми приключи един от кандидатите за купата през този сезон Андреа Довициозо (Италия) с " Дукати ".

Лидер в генералното класиране е Маркес с 224 точки, следван от Довициозо с 208 точки и Винялес със 196 точки. Педроса е четвърти със 170 точки, а Роси е пети със 168. До края на сезона остават още четири старта.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР