Защитаващият титлата си и водач в схемата Карлос Алкарас (Испания)

...
Защитаващият титлата си и водач в схемата Карлос Алкарас (Испания)
Коментари Харесай

Ново разочарование за Алкарас

Защитаващият купата си и лидер в схемата Карлос Алкарас (Испания) отпадна на полуфиналите на шампионата по тенис на клей в Буенос Айрес (Аржентина) с награден фонд 728 185 $.

Алкарас отстъпи пред Николас Хари от Чили с 6:7 (2), 3:6 след близо два часа игра. Хари, който е трети подложен в схемата на шампионата игра доста мощно и сподели здрави нерви.

Първата част бе изцяло равностойна и след безапелационни подавания и на двамата се стигна до тайбрек. В него чилиецът бе безапелационен и стигна до триумф със 7:2.

Втората част стартира с ранен пробив за Алкарас, само че Хари съумя незабавно да го върне за 1:1. Решителният миг пристигна при 4:3 в интерес на Николас, когато той записа нов брейк и поведе с 5:3. Алкарас даде всичко от себе си да изравни, само че пропиля две благоприятни условия за пробив, което му коства проваляне в срещата.

" Това е тежко проваляне, доста ме нарани. Има доста неща, които би трябвало да подобря и равнището ми би трябвало да се усъвършенства, с цел да спечелвам трофеи. Играх добър тенис, само че доста надалеч от моето действително равнище. Чувствах се добре физически, а това е значимо. Мисля, че скоро ще стартира да давам положителни резултати ", сподели Алкарас след мача.

Другата полуфинална среща изправи един против различен любимците на домакините Факундо Диас Акоста и Федерико Кория. Акоста стигна до безапелационен триумф с 6:2 и 6:3, което му отреди място на край.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР