Защитаващият титлата си и поставен под номер 3 Алекс де

...
Защитаващият титлата си и поставен под номер 3 Алекс де
Коментари Харесай

Алекс де Минор и Каспер Рууд ще спорят за титлата в Акапулко

Защитаващият купата си и подложен под номер 3 Алекс де Минор (Австралия) се класира за финала на шампионата по тенис за мъже на твърда настилка в Акапулко (Мексико) от сериите АТП 500 с награден фонд 2 206 080 $.

Де Минор доближи до конфликта за купата след 6:3, 2:6, 4:0 и отричане на Джак Дрейпър от Англия след общо час и 48 минути игра. Австралийският тенисист завоюва първия сет, само че отстъпи във втория, преди да поведе с 4:0 гейма в третата част. Дрейпър, който очевидно имаше физически проблеми, трябваше да приключи присъединяване си.

Алекс де Минор, който има седем трофеи от АТП в кариерата си, ще се изправи против шестия в схемата Каспер Рууд във финала откакто норвежецът в профил втория подложен Холгер Руне (Дания) след поврат с 3:6, 6:3, 6:4. Срещата продължи два часа и 24 минути.

" Щастлив съм, че доближих до финала, само че се надявам, че Джак е добре. Той има извънреден гений и да се надяваме, че ще успее да се възвърне за идните шампионати. Трудно е да играеш, когато противникът ни не е ОК физически, тъй като би трябвало да останеш съсредоточен ", съобщи Де Минор, който реализира девета поредна победа в Мексико и стана първият защитаващ купата си първенец, който доближава до финала в Акапулко от Давид Ферер през 2013 година.

" Не започнах по най-хубавия метод, а третият сет изглеждаше зле, само че пробвах да остана в мача и наподобява Холгер имаше проблеми, тъй че в последна сметка нещата се получиха за мен ", разяснява Каспер Рууд след полуфиналния си дуел с Руне и наваксаното закъснение от 1:3 гейма в третия сет.

25-годишният норвежки тенисист ще опита да стигне до 10-а купа в кариерата си и първа на равнище АТП 500./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР