Защитаващият титлата си Етър 64 победи домакина Свиленград с 24:23

...
Защитаващият титлата си Етър 64 победи домакина Свиленград с 24:23
Коментари Харесай

Етър си осигури първото място в първата фаза на шампионата

Защитаващият купата си Етър 64 победи домакина Свиленград с 24:23 (11:13) в среща от деветия кръг на шампионата на България по хандбал за дами. С триумфа възпитаничките на Йонка Генчева останаха на върха в подреждането с 15 точки и процедура си осигуриха първото място в първата фаза на конкуренцията преди последния си мач от нея против новобранеца Ники Спорт във Велико Търново.

" Виолетовите " преобладаваха първоначално, само че след серия от пропуски и няколко неточности в офанзива разрешиха на домакините да се отдръпват на отмора с задатък от 13:11. Свиленград усили преднината си до 16:12 в 36-ата минута, само че Етър съумя да изравни със серия от четири безответни попадения в идващите пет минути. Мачът продължи гол за гол, а шампионките въпреки всичко стигнаха до успеха с прецизен изстрел от 7-метров углавен удар на Петя Кръстева 10 секунди преди края.

Кристина Миланова беше на-резултатна за домакините с 10 попадения, а 5 добави Роксана Радева. За Етър с по 5 гола приключиха Петя Кръстева, Деница Иванова и Денислава Петрова. Свиленград остана на трето място с 12 точки, на 2 точки зад Бъки, като в последния кръг в директен дуел двата тима ще дефинират кой ще приключи втори в първата фаза от шампионата. Шумен, който има 8 точки, ще приключи четвърти и също ще продължи битката за купата, за която се класират първите четири отбора.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР