Защитаващата титлата си Ига Швьонтек се класира за третия кръг

...
Защитаващата титлата си Ига Швьонтек се класира за третия кръг
Коментари Харесай

Швьонтек, Гоф, Мухова и Бенчич се класираха за третия кръг на US Open

Защитаващата купата си Ига Швьонтек се класира за третия кръг на Откритото състезание на Съединени американски щати по тенис при дамите.

В среща от втория кръг поставената под №1 в схемата полякиня се наложи над австралийката Дария Савил с 6:3, 6:4 за час и 35 минути игра.

За разлика от дуела си в първия кръг, в който загуби единствено един гейм, в този Швьонтек сподели по-сериозни съмнения. Шампионката още веднъж сподели солидната си игра на посрещане, само че позволи да загуби подаването си цели три пъти. Водачката в схемата бе в допълнение затруднена и от отличната игра на Савил в отбрана, само че австралийката нямаше нужния боеприпас, с който да се опълчи на мощните форхенди на съперничката си.

Следващата противничка на Швьонтек ще бъде словенката Кая Юван, която в профил американката Лорън Дейвис след 6:7(3), 6:4, 6:3.

Wanna see a perfect serve down the T? Well here ya go.

from Iga Swiatek |
— US Open Tennis (@usopen)

Подобни усложнения нямаше любимката на американската аудитория Коко Гоф, която в напълно тийнейджърски конфликт надигра 16-годишната рускиня Мира Андреева с 6:3, 6:2.

За 19-годишната Гоф, която е №6 в схемата, проблематичен бе единствено първият гейм на мача, в който позволи пробив. След това американката не разреши да загуби подаването си нито един път и пречупи съпротивата на по-младата си съперничка съвсем безпроблемно.

В третия кръг Гоф ще срещне №32 в схемата Елизе Мертенс. Белгийката победи друга американка - Даниел Колинс, с 3:6, 7:6(7), 6:1, откакто отрази два мачбола в тайбрека на втория сет.

Напред в шампионата продължава и финалистката от " Ролан Гарос " Каролина Мухова. Чехкинята, която е №10 в схемата, се нуждаеше от единствено 80 минути за триумф с 6:3, 6:3 над Магдалена Френх от Полша.

Мухова освен не загуби нито един път подаването си, само че и не даде нито една опция за пробив на Френх в целия мач. В същото време чехкинята осъществя три брейка от четири благоприятни условия, което ѝ бе изцяло задоволително за експресната победа.

За място в четвъртия кръг на шампионата Мухова ще спори с американката Тейлър Таунсенд. Таунсенд сервира изненадата на деня в женската скица след триумф със 7:6(1), 7:5 над поставената под №19 Беатрис Адад Мая от Бразилия.

Американката сподели доста солидна игра от главната линия и записа 31 печеливши удара в дуела против единствено 18 за Адад Мая.

В третия кръг в Ню Йорк ще играе и олимпийската шампионка Белинда Бенчич. Швейцарката се оправи за 92 минути с английската квалификантка Юрико Лили Миязаки с 6:3, 6:3.

В идващия стадий на шампионата Бенчич ще играе с победителката от мача сред двукратната финалистка Виктория Азаренка от Беларус и Лин Чжу от Китай.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР