Защитаваща титлата си от миналата година Коко Гоф (САЩ) и

...
Защитаваща титлата си от миналата година Коко Гоф (САЩ) и
Коментари Харесай

Коко Гоф и Елина Свитолина ще спорят за титлата в Оукланд

Защитаваща купата си от предходната година Коко Гоф (САЩ) и Елина Свитолина (Украйна) се класираха за финала на шампионата по тенис за дами на твърди кортове в Оукланд (Нова Зеландия) от сериите УТА 250 с награден фонд 267 082 $.

На полуфиналите лидерката в схемата Гоф победи сънародничката си Ема Наваро с 6:3, 6:1 за 62 минути игра. Тя е в серия от 18 следващи сета и девет поредни триумфа за две години в Оукланд. Гоф е загуби единствено 15 гейма в четири мача до момента тази година.

Победата на американката в Оукланд предходната година беше началото на мощната й серия, която приключи с купата от Откритото състезание на Съединени американски щати. Тя наподобява в сходна, отлична форма тази година, доминирайки своя сервис. Гоф наниза 10 аса при успеха си на Наваро.

" Това е положително начало на 2024-а за мен. Ема е страхотна тенисистка. Играли сме, когато аз бях на към 12 години, а тя беше на 15, тъй че в този момент е за повторно. Пожелавам й всичко най-хубаво до края на сезона. Просто аз бях агресивна  на сервис и ретур. Трябваше да покажа най-хубавото от себе си, с цел да печеля ", сподели Гоф след мача.

В разногласието за трофея на следващия ден тя ще срещне втората сложена Елина Свитолина (Украйна), която отстрани китайката Сиюй Ван след поврат с 2:6, 6:4, 6:3, а срещата продължи 4:23 часа. Украинката се нуждаеше от две медицински спирания в хода на мача, само че съумя да се класира за първи край от май предходната година.

Свитолина загуби подаването си в третия гейм на първия сет и още веднъж в петия, с цел да изостане с 1:4. Тя получи лекуване на корта поради проблем в долната част на гърба, след което напусна корта за здравно спиране. Когато се върна, незабавно направи пробив, само че по-късно загуби своя сервис гейм и китайката завоюва първата част с 6:2.

Украинката взе втория сет с един брейк в 10-ия гейм. Тя изиска още един медицински таймаут при започване на третата част, само че се върна на корта. Свитолина завоюва подаването на съперничката си два пъти, с цел да вземе задатък от 5:1 и без проблеми затвори мача. 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР